Μήνυμα αισιοδοξία στέλνει η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ Κορίνα στους χιλιάδες θαυμαστές του οδηγού.

Σχεδόν έξι χρόνια έχουν περάσει από το ατύχημα του Σουμάχερ στις Άλπεις και η οικείοι του δίνουν σπάνια πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο αυτή τη φορά η Κορίνα Σουμάχερ αποφάσισε να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας λέγοντας: «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα».

Η σύζυγος του θρυλικού πιλότου απάντησε σε ένα μήνυμα αφοσιωμένου θαυμαστή του Σουμάχερ ο οποίος θα λανσάρει μια καινούργια σελίδα στο Facebook για τον άνδρα της.

«Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά πετραδάκια σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» έγραψε χαρακτηριστικά η Κορίνα Σουμάχερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νέα σελίδα θα ανέβει στις 29 Δεκεμβρίου, ακριβώς έξι χρόνια από το ατύχημα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και να ονομάζεται «KeepFightingMichael». Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δώσουν οι χιλιάδες φίλοι του κουράγιο στην οικογένειά του να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Απόλυτη μυστικότητα για την υγεία του

Από την ημέρα του ατυχήματος και μετά ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 «πάλεψε» για να κρατηθεί στη ζωή, πολλούς μήνες ήταν εν ζωή με μηχανική υποστήριξη και γενικότερα οι γιατροί παρά τη δυσκολία της κατάστασης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επανέλθει σε ένα φυσιολογικό επίπεδο η ζωή του.

Ωστόσο, η κατάσταση του μετά από σχεδόν έξι χρόνια παραμένει ένα μυστήριο, από το οποίο έχουν αποκαλυφθεί μόνο μικρές λεπτομέρειες.

Το περιβάλλον της F1 έχει διατηρήσει μια αυστηρή σιωπή, η οικογένεια του και τα οικεία του πρόσωπα το ίδιο, όμως για πρώτη φορά μετά το ατύχημα η σύζυγος του γερμανού πιλότου αποφάσισε να μιλήσει για την κατάσταση του.

Η Κορίνα Σουμάχερ αποκαλύπτει μέσω γερμανικού ΜΜΕ τι συμβαίνει με τον Γερμανό τονίζοντας αρχικά: «Είναι στα καλύτερα δυνατά χέρια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας βοηθήσουμε, μπορείτε να είστε σίγουροι».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ακολουθούμε μόνο τη βούληση του Μίκαελ να κρατήσει την υγεία του μυστική».

Η οικογένεια κάνει πράξη το αίτημα του Γερμανού να μην βγει προς τα έξω η κατάσταση του και για αυτό παραμένει άγνωστο πώς είναι.