Σε κατάληψη των γραφείων του ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο προχώρησε νωρίτερα σήμερα ομάδα περίπου 15 ατόμων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις χώρων στην Αθήνα.

Η ομάδα κρέμασε από το παράθυρο του Προξενείου μαύρο πανό, με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις» (Solidarity with the squats) και το σύμβολο της αναρχίας.

Την ίδια ώρα σε ελληνικές ιστοσελίδες αναρτήθηκε κείμενο με τις θέσεις της ομάδας των καταληψιών.

Κατασταλτικό θέαμα

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα κατασταλτικό θέαμα, με τις κάμερες των ΜΜΕ να στήνονται από νωρίς περιμένοντας την έναρξη της προγραμματισμένης τριπλής εκκένωσης, χώρων κοινωνικής και πολιτικής δράσης της γειτονιάς μας. Οι κάτοικοι της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους με κάθε μέσο ενάντια στην ακραία βίαιη κρατική καταστολή ενώ οι υπόλοιποι είδαμε τη γειτονιά μας να στρατιωτικοποιείται στο βωμό της κυβερνητικής επιθυμίας για «νόμο, τάξη και ασφάλεια».

«Απέναντι στον καλλιεργούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό, εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης στη γειτονιά, να προστατέψουμε και να στηρίξουμε όποιον χάνει τον χώρο κατοικίας του από τα «αναπτυξιακά» τους σχέδια για τον τουρισμό. ‘Όταν οι θεσμοί προστατεύουν μόνο τα επιχειρηματικά κεφάλαια και αφήνουν τους κατοίκους στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου, εμείς προτάσσουμε την υπεράσπιση της κατοικίας μας με κάθε μέσο, πέρα από τα όρια της ιδιοκτησίας» καταλήγει η ανακοίνωση.