Ήταν τόσο μεγάλη η ευκαιρία που δεν μπορούσε να την αφήσει να πάει χαμένη… Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν ορθάνοιχτος (αφού είχε φροντίσει να τον ανοίξει η «εξυγίανση» στο Πανθεσσαλικό) και ο ΠΑΟΚ δεν είχε παρά να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου στην Τούμπα το βράδυ της Δευτέρας. Εν τέλει, η νίκη και η πρώτη θέση ήρθαν πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν ο Άμπελ Φερέιρα και οι παίκτες του με το θριαμβευτικό 5-1.

Οι Περιστεριώτες παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, σκιές της συνηθισμένης εικόνας τους, και έπαιξαν σαν μην ταξίδεψαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Υπέπεσαν σε τόσα πολλά λάθη, που και οι ίδιοι αδυνατούσαν να το πιστέψουν και η κάμερα τους έπιασε πολλές φορές να διαφωνούν μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο. Μία εμφάνιση που οι γηπεδούχοι δεν την άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Η καλή μέρα από τη σέντρα φαίνεται και ο ΠΑΟΚ φρόντισε να διαλύσει τις ελάχιστες ανησυχίες από το 13’. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα κόντραρε στον Ανδρούτσο και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγερι.

Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Ίνγκασον με δύο γκολ. Στο 33’ εκμεταλλεύτηκε την προβολή του Σβιντέρσκι που κατέληξε στο δοκάρι και σε κενή εστία, σκόραρε. Ο Ισλανός «χτύπησε» ξανά στο 42’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64’ Σοάρες), Βαρέλα, Ίγκνασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Λημνιός (71’ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78’ Εσίτι), Πέλκας, Σβιντέρσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (46’ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης (72’ Χαρίσης), Μανούσος, Βέλλιος (46’ Ενσικουλού).

Το δεκάρι: Σπάνια ένας κεντρικός αμυντικός πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα 90λεπτο. Ο Ίνγκασον τα κατάφερε στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου, «παγίωσε» το προβάδισμα του ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν θα ξεχάσει αυτό το ματς.

Που κρίθηκε: Στο γκολ του Βιεϊρίνια στο 13’. Ο Ατρόμητος είχε δύσκολο έργο και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, τότε ένα θετικό αποτέλεσμα μετατράπηκε σε όνειρο θερινής νυκτός…

Στον πάγκο: Ήταν τόσες άνετες οι συνθήκες στην Τούμπα, που ο Άμπελ Φερέιρα βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες όπως ο Σοάρες, ο Λάμπρου και ο Εσίτι, τους οποίους δεν έχει τόσους ενεργούς στο ροτέισον του… Ειδικά για τον Λάμπρου, ήταν η πρώτη επίσημη συμμετοχή του.

Γιατί κόουτς; Στο ημίχρονο ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε να αντικαταστήσει τους Βέλλιο και Ανδρούτσο. Η απόφαση του μοιάζει ανεξήγητη, δεδομένου ότι οι δύο παίκτες ήταν από αυτούς που το πάλευαν περισσότερο…