Δεύτερο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες πρόσκρουσης επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου σε λιμάνι στη Κρήτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το απόγευμα της Δευτέρας το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Olympus» με 77 επιβάτες προσέκρουσε, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε παρακείμενο πλωτό γερανό εντός του λιμένα Ρεθύμνου μετά από θραύση κάβων.

Το περιστατικό συνέβη κατά την φόρτωση του πλοίου ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.Το πλοίο επαναπροσδέθηκε με ασφάλεια και έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί.

To πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 22.00 με προορισμό τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Festos Palace» κατά τη διάρκεια των χειρισμών του για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι της Σούδας στο λιμάνι του Ηρακλείου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή, προσέκρουσε στην προβλήτα ελαφρά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου το οποίο παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου και μετά την επιθεώρησή του κρίθηκε απολύτως αξιόπλοο.

Στο πλοίο επέβαιναν 270 επιβάτες και μετέφερε 31 ΙΧ αυτοκίνητα, 10 φορτηγά και 5 δίκυκλα.

Σε ανακοίνωση του ΛΣ. επισημαίνεται ότι «από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι εκατοστών και ύψους πέντε εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.»