Ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας από την Καλαμάτα που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών.

Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας ήρθαν σε διχογνωμία αναφορικά με το αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή κράτηση η 24χρονη ή με περιοριστικούς όρους.

Διχογνωμία υπήρξε και ως προς τον χαρακτηρισμό της πράξης.

Ισχυρίστηκε ότι δεν πέταξε το μωρό της μέσα στον κάδο η 24χρονη

Η 24χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας απολογούνταν για πάνω από πέντε ώρες στην ανακρίτρια.

Κατά την απολογία της, η 24χρονη άλλαξε εν μέρει την ιστορία της, δηλώνοντας ότι ουδέποτε πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στον κάδο απορριμμάτων.

Ισχυρίστηκε ότι απλώς το άφησε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα με τη χάρτινη σακούλα πάνω σε αυτόν ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει.

Υπενθυμίζεται ότι το νεογέννητο βρέθηκε στις 06.30 το πρωί μέσα στον κάδο.

Ταυτόχρονα η 24χρονη ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν συνειδητοποίησε πως ήταν έγκυος.

Τι είπαν οι δικηγόροι της 24χρονης

Όπως δήλωσαν στο messinialive.gr οι δικηγόροι της, Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής, τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Tη λύση στη διχογνωμία ανακρίτριας και εισαγγελέως θα δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας που τη βαρύνει.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους.

Από τη Γεωργία έρχεται και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της.

Στο μεταξύ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, η 24χρονη θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.