Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενός της σκοτώθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Επίσης πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς ακούστηκε και μία έκρηξη στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, ο δράστης έδρασε μόνος ανοίγοντας πυρ ενώ δεν εισήλθε στο κτίριο της FSB, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για τρεις ενόπλους που μπήκαν στο κτίριο της FSB.

Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος.

Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια».

Νωρίτερα η εφημερίδα Izvestia, σημείωνε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Επίσης μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Τα πλάνα από τη σκηνή, τα οποία κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το δράστη, ενώ έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Προς το παρόν παραμένει ασαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας έως τρεις ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο της FSB.

Στα πρώτα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας διακρίνονται πολίτες σε κεντρικούς δρόμους να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ενώ αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή.

View this post on Instagram

Че то происходит #стрельба #кузнецкиймост

A post shared by Vladimir Adyasov (@fishy_god) on

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-TASS