Τους κινδύνους για τη Μεσόγειο στην περίπτωση ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στείλει στρατεύματα στη Λιβύη επισημαίνει με δημοσίευμά της της εφημερίδα «Independent».

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι αν του ζητηθεί και χρειαστεί θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνησης της Τρίπολης, η βρετανική εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μία τέτοια εξέλιξη.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της Μεσογείου στέλνοντας στρατεύματα στη Λιβύη»,  αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η βρετανική εφημερίδα «Independent».

Τονίζεται ακόμη πως με αυτόν τον τρόπο «ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διακινδυνεύει μία τεράστια σύγκρουση στη Μεσόγειο, δηλώνοντας ότι θα στείλει ειδικές δυνάμεις και μονάδες επιτελείου στη βορειοαφρικανική χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις».

Φέρεται, σύμφωνα όσα γράφει η εφημερίδα,  να επιδιώκει τη δημιουργία ενός ενιαίου  στρατηγικού αδιεξόδου με τη συγχώνευση δύο συγκρούσεων : μία στη Λιβύη και μία στην Ανατολική Μεσόγειο».