Οι αποκαλύψεις δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν. Και όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκαν, αλλά προκάλεσαν σοβαρές εξελίξεις και για τους δύο εμπλεκόμενους συλλόγους.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη έχουν ήδη κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΕΑ για τα σοκαριστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας από την έρευνα του «ONE Channel» και αποδεικνύουν εξαγορά των εγκαταστάσεων της ακριτικής ομάδας από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη. Και παράλληλα προκάλεσαν ενδελεχή έρευνα για το ποιος χρηματοδοτεί την Ξάνθη.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο σε διεθνές επίπεδο, ενώ ΠΑΟΚ και Ξάνθη είναι πλέον… δακτυλοδεικτούμενοι και εντός συνόρων. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο παιχνίδι Ξάνθη – ΑΕΚ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Πάνω από 2.000 οπαδοί της Ενωσης βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδιών, με σκοπό να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Αλλά τα συνθήματα που κυριάρχησαν αφορούσαν τη σχέση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Είναι σαφές, πλέον, ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις πολύ άσχημες για τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και την οικογένεια Σαββίδη. Καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο.

Ένα σκάνδαλο που μπορεί να επιφέρει εξοντωτικές τιμωρίες, εφόσον οι αρμόδιες αρχές επιβεβαιώσουν την άμεση σύνδεση των δύο ΠΑΕ, κάτω από τη διοικητική ομπρέλα της οικογένειας Σαββίδη.

Την ίδια ώρα, ακόμη και οι φίλοι της Ξάνθης έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα της περιοχής τους. Το γήπεδο αδειάζει ολοένα και περισσότερο. Οι Ξανθιώτες δεν μπαίνουν στον κόπο να υποστηρίξουν τον σύλλογο του τόπου τους.

Με το τοξικό περιβάλλον και τις σχέσεις εξάρτησης που αποκαλύπτονται από τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα το ONE Channel, να επιβεβαιώνουν απλώς αυτό που όλοι γνώριζαν στην ακριτική πόλη.