Μπορεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την βαριά ήττα των εκλογών της Πέμπτης να έριξε το φταίξιμο στο Brexit, ωστόσο φαίνεται πως οι βρετανοί ψηφοφόροι που… τον μαύρισαν στις κάλπες έχουν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εταιρία δημοσκοπήσεων, ο κύριος λόγος της εκλογικής συντριβής ήταν ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Opinium, σε πρώην ψηφοφόρους των Εργατικών, οι απαντήσεις ταξινομήθηκαν σε τρεις κατηγορίες για τους λόγους που αποφάσισαν να μη στηρίξουν τους Εργατικούς και αφορούν: την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, τη στάση του κόμματος στο Brexit και τις οικονομικές πολιτικές του.

Από το σύνολο αυτών που δεν ψήφισαν το κόμμα των Εργατικών, το 43% απέδωσε την απόφαση στην ηγεσία, το 17% στο Brexit και το 12% στην οικονομική πολιτική.

Από το σύνολο των υποστηρικτών των Εργατικών που «λιποτάκτησαν», τα ποσοστά αντιστοιχούν για τις τρεις κατηγορίες στο 37%, 21% και 6%.

Για τους Εργατικούς που επέλεξαν τελικά τους Φιλελεύθερους το 29% για την ηγεσία, το 15% για το Brexit και το 5% για την οικονομική πολιτική.

Οι Εργατικοί που ψήφισαν χθες τους Συντηρητικούς επέλεξαν κατά 45% το πρώτο αίτιο, 31% το δεύτερο και 6% το τρίτο.