Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ από την νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στις 01.30 τα ξημερώματα σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένο όχημα που ανήκει στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ- διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά την εμπρηστική επίθεση-στο Γαλάτσι- στο ΙΧ της διευθύντριας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. Με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να μην αποκλείουν οι δύο επιθέσεις να συνδέονται μεταξύ τους αφού ίσως σχετίζονται με προσπάθεις κρατουμένων να αποφυλακισθούν ή να τύχουν προνομίων.

Επιπλέον εκφράζουν φόβους ότι ίσως υπάρχει νέος κύκλος επιθέσεων «εκδίκησης» κι εκφοβισμού εναντίον στελεχών των φυλακών, όπως είχε συμβεί προ τετραετίας. Με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκτιμούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τους τελευταίους μήνες από την κυβέρνηση με διαδοχικές μεταγωγές επικίνδυνων κρατουμένων, με συνεχείς ελέφχους από αστυνομικούς στις φυλακές κλπ , προκαλεί αντιδράσεις των ποινικών. ΚΙ ίσως έτσι δεν μπορεί ν αποκλεισθεί νέος κύκλος επιθέσεων…

Σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν δοθεί στην Ασφάλεια Αττικής αλλά και σύμφωνα μ ενημέρωση των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη η επίθεση κατά του ΙΧ της διευθύντριας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού ίσως προέρχεται από ομάδα Ελλήνων κρατουμένων που επεδίωκε να μην λάβει εξιτήριο από το εν λόγω κατάστημα , ενώ επεδίωκε ν αποφυλακισθεί με επίκληση αμφισβητούμενους λόγους υγείας (ψυχιατρικά, αναπνευστικά προβλήματα κλπ). Θεωρώντας πιθανόν ότι η διευθύντρια του Ψυχιατρείου στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Για την χθεσινή επίθεση στο ΙΧ του προισταμένου της εξωτερικής φρουράς του Κορυδαλλού ερευνάται αρχικά αν σχετίζεται με διαδοχικές εφόδους από φρουρούς κι αστυνομικούς που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες , σε κελιά του εν λόγω σωφρονιστικού καταστήματος . Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αναφορές για βίαιη συμπεριφορά ορισμένων φρουρών . Όμως ερευνάται κι η περίπτωση η επίθεση να σχετίζεται με άρνηση (ΣΣ λόγω ελλειψης προσωπικού) ορισμένων φρουρών να μεταφέρουν σε νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλευόμενους στο Ψυχιατρείο που ήθελαν να υποβληθούν σε εξετάσεις , κυρίως ελέγχου αναπνοής, για να διευκολυνθεί η αποφυλάκιση τους από τον Κορυδαλλό. Όμως ερευνώνται κι άλλα ενδεχόμενα…