Την ομόφωνη απόφαση της Γερουσίας των Η.Π.Α να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων χαιρετίζουν οι Αρμένιοι της Ελλάδας με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος η απόφαση αυτή, είναι αποτέλεσμα άοκνων και επίμονων προσπαθειών σχεδόν 30 χρόνων και «αποτελεί ράπισμα στον «σουλτάνο» Ερντογάν και στους αυλικούς του, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες χειραγώγησης του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης των Η.Π.Α., οι οποίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν το αυτονόητο, συνεισφέροντας με την πράξη αυτή στην ιστορική αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση  της Γερουσίας των Η.Π.Α., η οποία με την έγκριση της εισήγησης S.RES.150 των γερουσιαστών  Robert Menendez (Δημοκρατικός) and Ted Cruz (Ρεπουμπλικάνος),  αναγνωρίζει την Γενοκτονία που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος 1.500.000 Αρμενίων το 1915.

Η απόφαση αυτή, που έρχεται σε συνέχεια της απόφασης 296 της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., είναι αποτέλεσμα των άοκνων και επίμονων προσπαθειών της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής των Η.Π.Α., που για περισσότερα από 30 χρόνια έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων, των Ασσυρίων, και των άλλων χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που «γεύθηκαν» την μισαλλοδοξία και την πολιτική των σφαγών από την Τουρκία.

Η χρονική στιγμή της έγκρισης της εισήγησης, αποτελεί ράπισμα στον «σουλτάνο» Ερντογάν και στους αυλικούς του, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες χειραγώγησης του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης των Η.Π.Α., οι οποίες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν το αυτονόητο, συνεισφέροντας με την πράξη αυτή στην ιστορική αλήθεια.

Με τον ίδιο τρόπο θα πέσουν στο κενό και οι επεκτατικές τους βλέψεις του Ερντογάν σε Αιγαίο και Μέση Ανατολή, καθώς η παγκόσμια κοινότητα έχει εξαντλήσει τα αποθέματα κατανόησης και υπομονής στις αλλοπρόσαλλες διεκδικήσεις της Τουρκίας, που τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια αποτελεί απειλή για τους γειτονικούς της λαούς, την ειρήνη και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος με την ευκαιρία αυτή θα ήθελε να ευχαριστήσει τα μέλη της Γερουσίας των Η.Π.Α, τα μέλη της Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., αλλά και τον Αμερικάνικο λαό, που για μια ακόμη φορά στάθηκαν στο πλευρό του Αρμενικού λαού.

Η συνέχεια ανήκει στον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τράμπ, από τον οποίο αναμένουμε να εκφράσει την συνολική διάθεση των πολιτών των  Η.Π.Α. αναγνωρίζοντας κι αυτός με την σειρά του την Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915».