Ελεύθερος ο έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο

Ελεύθερος αφέθηκε ο νεαρός έλληνας δόκιμος μηχανικός που είχε απαχθεί μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στις 4 Νοεμβρίου σε πλοίο που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Τόγκο

Ελεύθερος αφέθηκε ο νεαρός έλληνας δόκιμος μηχανικός που είχε απαχθεί μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στις 4 Νοεμβρίου σε πλοίο που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Τόγκο.

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle» ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι. «Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

Ωστόσο, σημείωσε, «με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε…Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών».
Τέλος, η εταιρία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk