Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 και μετά από τρεις κύλους ανταλλαγής αλληλογραφίας μεταξύ DG Comp-ΓΑΙΑΟΣΕ, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το έργου της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Ι από την κοινοπραξία Goldair Cargo – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. Για την κάλυψη των συμβατικών τους υποχρεώσεων, οι μέτοχοι του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, με απόφαση της  τελευταίας γενικής συνέλευσης, προχωρούν σε σταδιακή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 35 εκατ. ευρώ.

Στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή τους με εκπροσώπους του τύπου, στελέχεη της Goldair Gargo, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σημασία του έργου αναγνωρίζεται πλέον από όλους και στηρίζεται και από την κυβέρνηση.

Η έγκριση της παραχώρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν, θεωρείται κρίσιμη και για τη μοίρα του διαγωνισμού για το Θριάσιο ΙΙ. Πρόκειται για το εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ, εκτασης 1.450 στρεμμάτων, ο διαγωνισμός για τη διαχείριση του οποίου έχει μετατεθεί για τις 20 Ιανουαρίου 2020. Δεν είναι λίγοι όσοι συνδέουν τα δύο έργα. Υπενθυμίζεται δε ότι μεγάλα επιχειρηματικά συμφέρονται είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το σύνολο των χώρων του Θριασίου Πεδίου.

Ακόμα 3 μηχανές για τη Rail Cargo Logistics Goldair εντός του 2020

Στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, το 2019 για την Rail Cargo Logistics Goldair (κοινοπραξία της Goldair Cargo με τους αυστριακούς κρατικούς σιδηροδρόμους) ήταν μια χρονιά εξελίξεων και ανάπτυξης.Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο των 20 εκατ. ευρώ για το οποίο έχει δεσμευθεί σε εργαζομένους και μετόχους.

Με βάση το τονάζ που μεταφέρθηκαν, η εταιρεία πέτυχε το 2019 τον στόχο που είχε θέσει για την πρώτη χρονιά δραστηριοποίησής της. Είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός μεταφορέας πετρελαίου και γενικότερα υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών στην Ελλάδα με περισσότερους από 160.000 μεταφερόμενους τόνους πετρελαίου, pet coke κα. Επίσης, σημαντικές είναι οι ποσότητες ζάχαρης και δημητριακών που μεταφέρθηκαν με ταχείς χρόνους παράδοσης, πχ. Κροατία-Ελλάδα σε 2 ημέρες.

Η εταιρεία επενδύει στη στελέχωσή της με εξιδεικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς ενώ άλλοι 6 είναι στο τελικό στάδιο της πρακτικής άσκησης φτάνοντας στο σύνολο των 11 μηχανοδηγών.

Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται δρομολόγια με 4 μηχανές έλξης (3 πετρελαιοκίνητες και 1 ηλεκτροκίνητη) και αναμένεται εντός του 2020 να προστεθούν στον στόλο άλλες 3 μηχανές.

Επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ σε αποθήκες στον Ασπρόπυργο και το Ηράκλειο

Για την Goldair Cargo, το 2019, έφερε θετικά αποτελέσματα. Από τα στελέχη της εταιρείας, αυτό αποδίδεται στη διαφαινόμενη πολιτική σταθερότητα και στην άρση των capital controls, που έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά και στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics.

Μέσα στο 2019, η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου επενδύσεων, ολοκληρώνοντας την ανέγερση  νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής και δρομολογώντας τις εργασίες για την κατασκευή αποθήκης και γραφείων έκτασης 3.000 τ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, συνολικής επένδυσης 8 εκατ. ευρώ.