Από το 2017 είχε ενημερώσει τo FBI τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές ότι δεν είχε καμία πληροφορία για ανάμειξη πολιτικού προσώπου στο σκάνδαλο της Novartis.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής, και το οποίο απεστάλη από το FBI την 1η Αυγούστου 2017 στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που είχαν τεθεί.

Πρόκειται για το μεταφρασμένο κείμενο του εγγράφου που έφτασε κατ’ άμεση προτεραιότητα στην εισαγγελέα Διαφθοράς με την επισήμανση ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτό «προορίζονται μόνο για πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς σκοπούς και δεν δύνανται να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνησή σας σε οιεσδήποτε ποινικές διαδικασίες».

Στο ερώτημα ποιοι από την Novartis και με ποιον τρόπο δωροδόκησαν Έλληνες γιατρούς, αξιωματούχους, πολιτικά πρόσωπα και ποια είναι τα ονοματεπώνυμά τους, το FBI αναφέρεται στην δωροδοκία γιατρών και πώς η εταιρεία λειτουργούσε το σχετικό δίκτυο επαφών χρηματίζοντας γιατρούς «για αύξηση των συνταγογραφήσεων σε συγκεκριμένα φάρμακα της Novartis», για έρευνες μετά από κλινικές δοκιμές και πώς παρείχε πολυτελή ταξίδια και δώρα ως αντάλλαγμα «για τις αυξημένες συνταγογραφήσεις». Δεν αναφέρεται όμως σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του φέρεται να απέδωσε για άλλη μια φορά  ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας «ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού τον πρωθυπουργό». Στην πρώτο κατάθεσή του είχε πει ότι «προϊστάμενος του “Ρασπούτιν” ήταν ο Τσίπρας».