Μια υπερ – πολυτελής θαλαμηγός  ετοιμάζεται εδώ και καιρό στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης για τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό καταγγέλλει ο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ουτκού Τσακίροζέρ ζητώντας από την τουρκική εθνοσυνέλευση να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το ύψος των εξόδων της κατασκευής της θαλαμηγού που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπέρογκα έξοδα του Λευκού Παλατιού του τούρκου «Σουλτάνου».

Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σε υπερ-πολυτελή θαλαμηγό για τον Τούρκο Πρόεδρο μετατρέπεται ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της γείτονος και συγκεκριμένα το «Γιακαμόζ» (Σεληνόφως)  που αγοράστηκε από την Τουρκική Προεδρία το Μάρτιο 2018 και από τότε ανακαινίζεται στα ναυπηγία της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως θαλαμηγός από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όπως αναφέρει το SIGMALIVE και η ανταποκρίτριά του στην Κωνσταντινούπολη, η αντιπολίτευση με αφορμή την καταγγελία του βουλευτή της βάλλει κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο και η πλειοψηφία της τουρκικής κοινωνίας προσπαθεί να επιβιώσει με τον πενιχρό βασικό μισθό των 250 ευρώ, ο Πρόεδρό της  επιδίδεται σε σπατάλες τόσο στο Λευκό Παλάτι όσο και για την μετατροπή ενός πολεμικού πλοίου σε  θαλαμηγό.

Ο βουλευτής αναρωτιέται αν η προεδρία πραγματικά χρειάζεται ένα γιοτ και πού θα το χρησιμοποιήσει. «Είναι σωστό να αγοράζετε πολυτελή αγαθά με τους φόρους του λαού;», ρωτά ο Ουτκού Τσακίροζέρ, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτει ότι στον προϋπολογισμό της Τουρκικής Προεδρίας προβλέπεται κονδύλι 8 εκατ. ευρώ., μόνο για τα πλοία