Οι Τούρκοι  καιρό  τώρα,  δεν κάνουν  τίποτε  άλλο  από το να απειλούν  πότε  την Κύπρο  και πότε  εμάς. Αλλά  μέχρι  σήμερα  τουλάχιστον   έχουν μείνει στις  φοβέρες, εκτός του ότι  μας  στέλνουν  καραβιές  προσφύγων   και παραβιάζουν  διαρκώς  τον ελληνικό εναέριο  χώρο  και  τα  χωρικά  μας  ύδατα,  γιατί  λένε  πως  η μεγάλη Τουρκία, η  διάδοχος  της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας,  δεν μπορεί  να  είναι μαντρωμένη από τα ελληνικά  νησιά  του Αιγαίου.

Πάνω  από  ένα  χρόνο ήδη  σ’  αυτήν  την εφημερίδα, δημοσιεύσαμε επανειλημμένως   τι  εστί  «Τουρκία»,  καθώς  κι  ότι  έχει  βάλει πλώρη να  αποκτήσει   ξανά την  αίγλη  και  το  μεγαλείο  της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το 1923,  όταν είχε επιτελεστεί  η  Μικρασιατική  Καταστροφή   και  είχαν  έρθει  οι  Έλληνες  πρόσφυγες,    η   Ελλάδα  αριθμούσε  7,5  εκατομμύρια  κατοίκους. Παράλληλα   οι Τούρκοι  ήταν 9  εκατομμύρια  άνθρωποι.

Σήμερα  εμείς  είμαστε, τσίμα – τσίμα, 11  εκατομμύρια  κι  Τούρκοι  83. Ο Ερντογάν  μάλιστα  έχει συστήσει  στις τουρκικές  οικογένειες,  να κάνουν  από  5 παιδιά,  με στόχο  να  γίνει η   Τουρκία,   χώρα των 100 εκατομμυρίων  ανθρώπων.

Παράλληλα, ακολουθεί  ο ανάλογος  εξοπλισμός για  τον ήδη 600  χιλιάδων  στρατό   της :  στο  μεταξύ  η  Τουρκία  δημιούργησε  αξιόλογη  πολεμική βιομηχανία  και μετά  τη ρήξη με τους  Αμερικανούς  για το  θέμα της αγοράς  των  Ρωσικών  πυραύλων  S – 400  και το μπλοκάρισμα   της απόκτησης των υπερσύγχρονων  αμερικανικών αεροπλάνων   F – 35,  ο Ερντογάν πληροφόρησε  τη διεθνή  κοινή γνώμη  ότι  πολύ  σύντομα η Τουρκία  θα παράγει  δικά   της  ισχυρά  πολεμικά αεροπλάνα.  Ακόμη  η  χώρα των  «Μεμέτιδων»  κατασκευάζει  το  πρώτο  της  αεροπλανοφόρο,  για  να γίνει  ακαταμάχητη.  Μετά  από  το  παροιμιώδες  «Μάλτα  γιοκ»,  οι γείτονές  μας  δημιούργησαν  έναν ισχυρότατο πολεμικό στόλο. Μάλιστα , προχθές   στο Λονδίνο ο Ερντογάν καυχήθηκε  πως πέρασε η εποχή που η Τουρκία  ήταν αδύναμη στη  θάλασσα. Σήμερα,   είπε,  έχουμε  πολυάριθμο  και  «ισχυρότατο στόλο», ώστε  δε  φοβόμαστε κανέναν.

Αλλά  μη νομίσει κανείς  ότι εδώ  σταματούν   τα  σχέδια  των γειτόνων  μας.  Πολύ  περισσότερο  προετοιμάζονται  αργά, αλλά  σταθερά  να   γίνουν  «πυρηνική δύναμη».  Προς  τούτο  «έψησαν»τους  Ρώσους,  να  τους κατασκευάσουν  ατομικό  εργοστάσιο  στο  Ακούγιου,  που  είναι στη νοτιοδυτική   Τουρκία, απέναντι  από την Κύπρο. Τα  σχέδια  προβλέπουν  τη  δημμιουργία άλλων δυο.  Την κατασκευή  αυτού του ατομικού  εργοστασίου,  που επίσημα  είναι για την παραγωγή  ηλεκτρικού  ρεύματος, καλύπτει   η Ρωσία  κατά  50 %.  Παράλληλα  οι Ρώσοι  εκπαιδεύουν  μια  μεγάλη ομάδα Τούρκων  επιστημόνων στην πυρηνική  φυσική.

Πρόσθετα, η Τουρκία  δημιούργησε  στενές  σχέσεις  με το  Πακιστάν,  που είναι  ατομική δύναμη. Ξέρουμε  όμως  ότι Πακιστανοί   επιστήμονες  πούλησαν  πυρηνικά σχέδια στον τότε  δικτάτορα  της  Λιβύης  Καντάφι,  ο οποίος όμως δεν πρόλαβε   να τα  αξιοποιήσει ,  γατί  έγινε   επανάσταση,  κατά την οποία  τον  λιντσάρισαν .  Αλλά  κι η Βόρειος  Κορέα,  πήρε τα ατομικά  σχέδια από  Πακιστανούς  επιστήμονες.  Με  δυο λόγια ο Ερντογάν  προχωρά   σταθερά  και μεθοδικά,  προκειμένου  να γίνει  η Τουρκία  μεγάλη δύναμη,  όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όμως  τα  σχέδια  δεν σταματούν  εδώ.  Οι  προετοιμασίες προβλέπουν κι  άλλα  βήματα  :

Στην  ελληνική  δυτική  Θράκη  είναι εγκαταστημένοι  γύρω  στις 150  χιλιάδες  μουσουλμάνοι. Αυτοί,  παρ’  όλο  που είναι  πολίτες  του  ελληνικού  κράτους, ο Ερντογάν  τους αποκαλεί   «αδελφούς Τούρκους».  Όταν  τελευταία  είχε επισκεφθεί   την  Ελλάδα,  δεν παρέλειψε  να πάει και στην  Κιουμουρτζίνα   (Κομοτηνή),  όπου έβγαλε   στους  εκεί   συμπατριώτες  του έναν πύρινο  πατριωτικό  λόγο.  Αλλά  από την άλλη μεριά  της βουλγαρικής  Θράκης  βρίσκονται    γύρω  στις 800  χιλιάδες  μουσουλμάνοι,  οι οποίοι  συχνά – πυκνά  μιλούν  πως  θα ενωθούν  με τους  άλλους ομόθρησκούς  τους  της  ελληνικής πλευράς,  για  να δημιουργήσουν ανεξάρτητο  κράτος. Σ’  αυτά  τα πλαίσια   κυκλοφορούν πότε – πότε χάρτες,  που δείχνουν  την ελληνική και βουλγαρική Θράκη  ενωμένες.

Πέραν   τούτου το τουρκικό κόμμα στη  Βουλγαρία  είναι το τέταρτο μεγάλο της εκεί  βουλής. Αυτό το κόμμα  ζήτησε  επίσημα από τη  βουλγαρική  κυβέρνηση  να δεχθεί  τα δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους,  βουλγαρικής  καταγωγής,  που  κατά την  περίοδο  του κομμουνισμού,   μετανάστευσαν στην Τουρκία  και τώρα  θέλουν,  λένε,  να γυρίσουν  στα σπίτια τους.

Όλ’  αυτά  είναι ακόμη θεωρίες, αλλά  κανείς  δεν   ξέρει,  αν  σε κάποια φάση δεν πάρουν σάρκα  και οστά, με τον τρόπο που  ενεργεί  ο Ερντογάν  κι  η παρέα  του.

Πρόσθετα, θα πρέπει  να  αναφέρουμε,  πως  οι    Τούρκοι  δεν παύουν  να απλώνουν  τα δίχτυα  τους. Σύναψαν συμφωνία  με τη Λιβύη  και έστειλαν εκεί   ένοπλες  δυνάμεις .  Τα  έφτιαξαν  με το Πακιστάν  και το   Κατάρ,  που χρηματοδοτεί   ήδη  προγράμματα της Τουρκίας.

Εμείς  τι κάνουμε ; Απλά  κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου  και διαλαλούμε  τα  περί Διεθνούς Δικαίου  και πως η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας  και Λιβύης  είναι  νομικά μετέωρη  και ως  εκ τούτου άκυρη.

Το  μόνο θετικό στην  όλη υπόθεση είναι  ότι  η Τουρκία  τα έσπασε  λίγο –πολύ  με  τις  ΗΠΑ  και γι’  αυτό  οι Αμερικανοί  κόλλησαν επάνω  μας.

Τι  ποιούμε ;

 

Πρώτα – πρώτα θα  πρέπει  να  δημιουργήσουμε  συμμαχίες με τις περιφερειακές   χώρες  της Τουρκίας, όπως Βουλγαρία, Αρμενία, Γεωργία, Ιράκ  και Αρμπαϊτσάν,  γιατί αυτές  οι χώρες  είναι στο στόχαστρο  της «Μεγάλης  Τουρκίας».  Καλές  είναι οι  σχέσεις  με το Ισραήλ  και την Αίγυπτο, αλλά οι επαφές   αυτές  είναι καθαρά  οικονομικές.  Ακόμη,  η Ελλάδα  οφείλει να προσχωρήσει στον δημιουργούμενο   πυρήνα  των Ενόπλων Δυνάμεων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  καθόσον αυτός ξεκίνησε  με  δυνάμεις  της Γερμανίας, της Ολλανδίας  και της Τσεχίας.  Με  τέτοιους  γείτονες  που έχουμε, οφείλουμε  να συμμαχήσουμε  και με  τον «διάβολο».

Παρακολουθώντας  κανείς  την  εμφάνιση  πολιτικών μας στην  τηλεόραση  και διαβάζοντας  τις ελληνικές εφημερίδες,  όλοι , μας  τσαμπουνάνε πως η συμφωνία   Τουρκίας – Λιβύης  δεν στηρίζεται σε κάποιο δίκαιο  και γι’  αυτό είναι άκυρη  και  μη εφαρμόσιμη.

Όλοι  αυτοί  δεν  άκουσαν τον Ερντογάν  που είπε πως η Τουρκία στηρίζεται  στο θαλάσσιο δίκαιο  της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  και  ως  εκ τούτου  είναι  καθ’  όλα νόμιμη Αλλά αυτά  είναι παραμύθια,  γιατί η Τουρκία  στηρίζεται  στο πανάρχαιο  «δίκαιο του ισχυροτέρου». Δεν φοβάται  κανέναν  και  πολύ περισσότερο  την Κύπρο κι εμάς. Οι Τούρκοι  λένε :  αν κουνηθούν  οι Έλληνες,  θα κατεβάσουμε τον «Αττίλα ΙΙΙ».

Δυστυχώς, αυτή  είναι η πραγματικότητα. Αλλά ως  φαίνεται  με  την μετακίνηση  στόλου  και αεροπορίας  στην περιοχή  Κρήτης, η ελληνική  κυβέρνηση  είναι αποφασισμένη  να ξεπεράσει   τους δισταγμούς  της   και  να χτυπήσει. Καλό  θα ήταν , όχι  να το φανταζόμαστε  αυτό μόνο εμείς, αλλά  ο κύριος   πρωθυπουργός  με τον  υπουργό εθνικής άμυνας, οφείλουν να βγουν  ευθαρσώς  να το διατυμπανίσουν  και να  επισημάνουν  τις ζημίες,  που θα μπορούσαν  να δημιουργήσουν  στην Τουρκία οι ελληνικές  ένοπλες δυνάμεις.

Ως  προς τις άλλες  ενέργειες του ελληνικού  κράτους,  γράψαμε ήδη  στο προηγούμενο άρθρο μας,  προ ολίγων ημερών.

Και το τελευταίο : Δεν φθάνει  η ενημέρωση  των  κομμάτων της  αντιπολίτευσης,  από τον κ.  Δένδια. Εκείνο  που χρειάζεται  οπωσδήποτε  είναι η Σύσκεψη  όλων των  αρχηγών των κομμάτων του κοινοβουλίου,  συν τους πρώην πρωθυπουργούς,  γιατί  το  θέμα  είναι καθαρά  εθνικό.

Αν  δεν παίρνει την πρωτοβουλία ο κ. πρωθυπουργός  για τους δικούς του λόγους,  οφείλει ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας να  ξεπεράσει  τις όποιες  αναστολές του  και να σταθεί στο ύψος  του.