Βρετανία: Με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό επτά ετών αναπτύχθηκε η οικονομία τον Οκτώβρη

Με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό εδώ και 7 χρόνια αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας τον Οκτώβριο.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο με τον βραδύτερο ετήσιο ρυθμό εδώ και επτά χρόνια, δημιουργώντας ένα αδύναμο υπόβαθρο για τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης.

Tην ίδια ώρα, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα υπόσχονται να τονώσουν την ανάπτυξη.

Το γεγονός ότι πλησιάζει η προθεσμία του Brexit, καθώς και η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, έπληξαν τα εργοστάσια της Βρετανίας και τον κατασκευαστικό κλάδο αυτό τον μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,7% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2018, που είναι ο ασθενέστερος ρυθμός από τον Μάρτιο του 2012 όταν η Βρετανία προσπαθούσε ακόμα να αποδιώξει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο, η ανάπτυξη ήταν μηδενική συγκριτικά με την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας ONS, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους σε έρευνα του Reuters.

Η οικονομία επίσης δεν κατέγραψε καμία αλλαγή σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την ONS, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ανάπτυξη 0,1%. Η βρετανική οικονομία απέφυγε να υποχωρήσει σε ύφεση προ του Brexit κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,3% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk