Έκτακτο δελτίο επικίδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, ενόψει της έλευσης της «Διδούς», του νέο κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται από το βράδυ σήμερα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική, από σήμερα τη νύχτα προβλέπεται μεταβολή του καιρού και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το  meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «Διδώ» αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, φέρνοντας έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρές χιονοπτώσεις.

 

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Από σήμερα τη νύχτα προβλέπεται μεταβολή του καιρού και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.\

Ο καιρός για Τετάρτη και Πέμπτη

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Προβλέψεις της ΕΜΥ για την Αττική

Ειδικότερα για την Αττική, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους  ισχυρές  από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης

Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης  μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.