Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Eσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς.

Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές.

Η ανακοίνωση

Νωρίτερα το τουρκικό Υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει τα εξής:

«Συνεχίζεται η απέλαση των ξένων τρομοκρατών μαχητών προς τις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα προς τη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής, με ελληνική εθνικότητα».

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία αύξησε τις επιστροφές υπόπτων ξένων μελών του Ισλαμικού Κράτους -οι οποίοι είτε κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές ή στη Συρία- πίσω στις χώρες καταγωγής τους, λέγοντας ότι η χώρα «δεν είναι ξενοδοχείο» για ξένους μαχητές.

Περισσότεροι από εξήντα από τους τελευταίους έχουν απελαθεί, συμπεριλαμβανομένων υπόπτων από τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Απέλαση έντεκα Γάλλων

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Άγκυρα απέλασε επίσης έντεκα άτομα γαλλικής υπηκοότητας, ύποπτα ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Μια σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι έντεκα «ξένοι τρομοκράτες μαχητές» επεστράφησαν στη χώρα τους, χωρίς να διευκρινίζεται κάτι περισσότερο σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων.

«Η απέλαση ξένων τρομοκρατών μαχητών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, έντεκα γάλλοι πολίτες στέλνονται πίσω» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.