Θέση για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια, μετά την πορεία μνήμης για τον δολοφονημένο από αστυνομικό, Αλέξη Γρηγορόπουλο, πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Κυριακή το βράδυ,το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, αναφέροντας ότι «δεν υπήρξε ακραία καταστολή» προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σήμερα διετάχθη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΔΕ για τις καταγγελίες και τις εικόνες αστυνομικής βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας .

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού:

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία – που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα – έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει.

Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».