Ο Σάββας Παντελίδης έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου, όμως ο Έλληνας τεχνικός δεν ήταν το πρόσωπο του αγώνα με τον Άρη στο Περιστέρι.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και πήρε την ομάδα του στις πλάτες του. Το τελικό 2-2 δεν είναι σίγουρα θετικό αποτέλεσμα για τον Άρη, όμως με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού -έμεινε πίσω στο σκορ με 2-1 στο 83′- και πάλι καλά να λένε οι άνθρωποι του που έφυγε με τον βαθμό από το Περιστέρι.

Η ομάδα του Ένινγκ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως εμφάνισε και πάλι τις γνωστές αδυναμίες στην άμυνα αλλά και στην εκμετάλλευση των ευκαιριών. Πολύ δουλειά χρειάζεται και ο Ατρόμητος, με τον προπονητή του να τονίζει οτι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.

Πρόβλημα με Κόρχουτ

Ο Κόρχουτ ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Ένινγκ, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη προθέρμανση με τον Σούντγκρεν να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα και τον Σάσα να καλύπτει το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ακόμα, ο προπονητής του Άρη επέλεξε να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον Φάμπιαν Έμαν, που είχε να αγωνιστεί από το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον Αστερα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ ο Λάρσον ήταν ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Ιντέγε στη κορυφή της επίθεσης. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρόμητου ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Βέλλιο στη κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο ξεκίνημα

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως ο Ατρόμητος ισορρόπησε γρήγορα. Ενα παιχνίδι που δεν είχε σπουδαίες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οσες επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργήθηκαν από τους παίκτες των δυο ομάδων, προήλθαν απο στημένες φάσεις.

Γκολάρα απο τον Βέλλιο και διαμαρτυρίες

Σε μια απο αυτές , ο Βέλλιος άνοιξε το σκορ με ενα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ στο 24‘.Μετά από κόρνερ από αριστερά, ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Άρη και με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Έμαν. Σε μια φάση που οι παίκτες του Άρη ζήτησαν φάουλ του σκόρερ πάνω στον Βέλεθ, όμως ο Διαμαντόπουλος είδε τη φάση στο VAR και κατακύρωσε το τέρμα.

Πρόβλημα στην ανάπτυξη για τον Άρη

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχθηκαν, όμως είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Κέρδισαν αρκετά κόρνερ απο ατομικές προσπάθειες των Φετφατζιδη και Γκάμα, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα, καθώς δεν υπήρχε επιθετικός περιοχής να τα εκμεταλλευτεί.

Η κλάση του Φέτφα και η εκτέλεση του Γκάμα

Η ομάδα του Ένινγκ, πάντως, άνεβασε την απόδοση της μετά το 30ο λεπτό της αναμέτρησης και κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Με μια καταπληκτική ενέργεια ο Φετφατζίδης πέρασε με τακουνάκι τη μπάλα στον Γκάμα και αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε για τον Άρη.

Πρόβλημα με Ντιγκινί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, καθώς ο Ντιγκινί τραυματίστηκε (σε μια ανύποπτη φάση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης) και τη θέση του πήρε ο Μανσίνι. Ο Αργεντινός έπαιξε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ,με τον Γκάμα να παίζει πίσω από τον Λάρσον.

Καλύτερος ο Άρης

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Κατάφεραν, μάλιστα, να βελτιώσουν την ανάπτυξη τους και είχαν τη κατοχή της μπάλας,.χωρίς πάντως να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μέγιερι. Από τη πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα με την είσοδο των Μάνσον και Ουγκράι.

Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο

Αλλαγές που βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα των γηπεδούχων που έφτασαν πολύ κοντά στο να πετύχουν ενα δεύτερο γκολ στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ουγκράι βγήκε τετ α τετ με τον Έμαν μετά απο πασα του Ανδρούτσου, όμως πλασαρε άστοχα απο πλεονεκτικη θέση.

Χαμένο τετ α τετ απο Μανσίνι

Στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μανσίνι μιμήθηκε τον Ουγγράι, χάνοντας και αυτός τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Μετά από καταπληκτική εναλλαγή της μπάλας με τον Φετφατζίδη ο Αργεντινός πλάσαρε άστοχα απο το ύψος της μικρής περιοχής.

Λάθος από τον Μπα, γκολ ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από μια λανθασμένη ενέργεια του Μπα, που με άτσαλο τρόπο ανέτρεψε τον Γιακουμακη μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Μανούσος κατάφερε να νικήσει τον Έμαν και να δώσει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του.

Λυτρωτής ο Φετφατζίδης

Ο Γιάννης Φετφατζιδης όμως δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γούτας, Χαρίσης, Γκάλο, Ανδρούτσος (77’ Γιακουμάκης), Μπαένα (63’ Μάντσον), Ενσικουλού (55’ Ουγκράι), Μανούσος, Ταλόσα, Βέλλιος, Ρισβάνης.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σάσα, Βέλεθ, Ρόουζ, Σούντγκρεν, Μπα (90’ Μαρτίνες), Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα (82’ Τόνσο), Ντιγκινί (46’ Μαντσίνι), Λάρσον.