Καλεσμένος στην εκπομπή One Direct βρέθηκε την Πέμπτη (5/12) ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως επεσήμανε ο στόχος είναι το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ήδη έχουν γίνει η σχετικές διασταυρώσεις για τους δικαιούχους.

Αν και ο αριθμός των πολιτών που θα λάβουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι, όπως επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, το υπερπλεόνασμα το οποίο προέκυψε από έναν «κακώς σχεδιασμένο» προϋπολογισμό ήδη έχει αξιοποιηθεί επαρκώς με έκτακτη επιχορήγηση που έλαβαν οι συνταξιούχοι τον περασμένο Μάιο, με πρόσθετα μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ, με την καταβολή φόρου επιχειρήσεων, ή με το επίδομα θέρμανσης.

Ο κ. Σκυλακάκης, υποστήριξε ότι «το σωστό είναι η κοινωνική πολιτική να είναι μέσα στον προϋπολογισμό και όχι εκτός. Στόχος της ΝΔ είναι ό,τι χρήματα υπάρχουν να είναι μόνιμα μέσα στην κοινωνική πολιτική». «Το κλειδί είναι ο σχεδιασμός μίας μόνιμης κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι «Αη Βασίληδες».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σκυλακάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να πετύχουμε καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ακόμα και άνω του 2.8%» ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άλλαξε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρα μοχλεύοντας ιδιωτικές επενδύσεις και κεφάλαια.

Πηγή: onetv.gr