Για την συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας, όπου υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νεότερη δήλωσή του παραδέχεται το πρώτο τρωτό της σημείο.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος λέει ότι πρέπει να πάρει την έγκριση από τη λιβυκή βουλή, «κάτι που αποτελεί το πρώτο ρήγμα στο τοίχος που έχει αρχίσει να χτίζει με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Τρίπολη», δήλωσε ο κ. Μαντέλας.

Αυτό σημαίνει ότι δίκαια η Κομισιόν από προχθές έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση αυτής της νέας απειλής στη Λιβύη. «Αν δεν περάσει από την λιβυκή εθνοσυνέλευση η συμφωνία με τον Ερντογάν, τότε δεν έχει ισχύ», δήλωσε ο κ. Μαντέλας.

Ακόμα, ο κ. Μαντέλας υποστήριξε πως οι κινήσεις αυτές της Τουρκίας προετοιμάζονταν εδώ και κάποια χρόνια με τον Ερντογάν να δημιουργεί σχέσεις με το καθεστώς της Τρίπολης. Τώρα, η Αθήνα μαζί με την Κομισιόν θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τη συμφωνία. Κατέληξε ο κ. Μαντέλας.

Πηγή: onetv.gr