Πορεία υπέρ των καταλήψεων πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη ομάδες αντιεξουσιαστών, διαδηλώνοντας κατά το κυβερνητικό σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων.

Περισσότερα από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν, έπειτα από κάλεσμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

«Τρομοκρατία είναι τα νοίκια τα ακριβά, κατάληψη σε βίλες και νεοκλασικά» φώναζαν οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό «αλληλεγγύης στις καταλήψεις και σε όσες-ους αγωνίζονται».

Η πορεία κινήθηκε σε συνοικιακούς δρόμους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα επί της οδού Σινισιόγλου, όπου άναψαν πυρσούς στην ταράτσα του κτηρίου, σύμφωνα με το voria.gr.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, παραμονή της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων.

oan.jpg

Πορεία και στην Αθήνα

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία και στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, περίπου 800 άτομα ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκκενώσεων ενώ πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.


Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη

Σήμερα έληξε η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων.

Στις 20 Νοεμβρίου το υπουργείο ζητούσε την άμεση οικειοθελή απομάκρυνση από τα υπό κατάληψη κτήρια εντός 15 ημερών, καλώντας μάλιστα όσους μετανάστες διαμένουν σε αυτά να ενημερώσουν τις Αρχές και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε: «Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».