Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού – Απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα

Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της Λεωφόρο Συγγρού. Στο σημείο έχουν μεταβεί 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα

Πανικός επικράτησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν ξέσπασε φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11.54 και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο όπου υπάρχει μικρή κουζίνα στον 1ο όροφο και επειδή όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά με εξαίρεση αυτά στον 6ο όροφο οι καπνοί που έβγαιναν από εκεί έδωσαν αρχικά λανθασμένη εικόνα πως η πυρκαγιά είχε προκληθεί στον συγκεκριμένο όροφο.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα που βρίσκονταν στο κλιμακοστάσιο και είχαν φοβηθεί λόγω των καπνών και άλλα δυο άτομα από τον 7ο όροφο με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Και τα πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς ανέφεραν πως αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά έσβησε στις 12.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε δυο δωμάτια ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο έως τις 15.30 για να ερευνήσουν κάθε χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος εγκλωβισμένος αν και δεν υπάρχει τέτοια αναφορά. Στη περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος που ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Video Player

  

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

σε χώρο ξενοδοχείου επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού στο Νέο Κόσμο Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 με 12 οχήματα.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk