Συγκέντρωση στο Οικονομικό πανεπιστήμιο προκειμένου να καταγγείλουν την πρόσφατη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της πρώην ΑΣΟΕΕ έχουν προγραμματίσει φοιτητικές ομάδες για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το προσκλητήριο για τη σημερινή συγκέντρωση  έχει δοθεί και από τη φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα η οποία έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσίαση της στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στην πρώην ΑΣΟΕΕ θα καταγγείλουν την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις, την αστυνομική καταστολή στη διάρκεια φοιτητικών συγκεντρώσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών μετά από αναίτιες επιθέσεις αστυνομικών ενώ θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους και σε μία σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στο «στόχαστρο» των φοιτητών – εκτός από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έχει μπει η πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να βάλει ανώτατο όριο σπουδών.

Συγκέντρωση στις 6 στα Προπύλαια για τις καταλήψεις

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στα Προπύλαια προγραμματίζουν ομάδες αντιεξουσιαστών ενάντια στις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων αλλά και κατά της αστυνομοκρατίας.

Ομάδες αντιεξουσιαστών και αριστεριστές έχουν δώσει «ραντεβού» για σήμερα στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.