Πολιτική αντιπαράθεση για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και για την Παιδεία είχαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς (ΝΔ) και Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

«Έχουμε έναν νταή στην γειτονιά, τον Ερντογάν, ο οποίος νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Εμείς αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα τις προκλήσεις. Και το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης διεθνοποιεί τα ζητήματα εντός των συμμαχιών μας, έχει τη σημασία του. Η ελληνική εξωτερική πολιτική δε βιάζεται. Δεν τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στην διπλωματία μας» σημειώνει ο κ. Αμυράς. Συμπληρώνει μάλιστα τη θετική σημασία των συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν στο Λονδίνο και την επικείμενη με τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

«Δυστυχώς η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται. Οφείλουμε να έχουμε δυναμική αντιμετώπιση. Να περάσουμε από την ήπια πολιτική κατευνασμού σε μια πιο δυναμική αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας» τονίζει ο κ. Καλαματιανός.

Ακολούθως, προσθέτει την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής για «να δείξουμε και στους Τούρκους ότι έχουμε ομονοήσει και ότι είμαστε γροθιά στα εθνικά ζητήματα». «Εμείς το είχαμε θέσει και στην ΕΕ, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό πρέπει να τους το υπενθυμίζουμε συνεχώς. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας» συμπληρώνει.

Στη συνέχεια, οι δύο βουλευτές αντιπαρατέθηκαν έντονα για το ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, εκκίνησε και εμπέδωσε τις στρατηγικές συνεργασίες με Ισραήλ και Αίγυπτο. Με αφορμή μια έρευνα του ΟΟΑΣΑ, η οποία καταγράφει κακές επιδόσεις στους Έλληνες μαθητές, η συζήτηση κατευθύνθηκε στην παιδεία της χώρας και τις αλλαγές που χρειάζεται. «Όσον αφορά την έρευνα, πρέπει να δούμε το ερωτηματολόγιο και τη μεθοδολογία. Πάντως, το γεγονός είναι ότι το ελληνικό σχολείο και τα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν είναι στην εικόνα που κάποιοι θα ήθελαν. Η ΝΔ τα συκοφαντεί συνεχώς. Καταργούν τα τμήματα για να ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οι Έλληνες φοιτητές και τα ελληνικά πανεπιστήμια παρέχουν καλή μόρφωση» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο «γαλάζιος» βουλευτής έχει διαφορετική άποψη.

«Είχα διαβάσει τη συνέντευξη ενός καθηγητή του Χάρβαρντ σε Έλληνα δημοσιογράφο. Του έλεγε ότι οι Έλληνες φοιτητές είναι πολύ εργατικοί, πολύ έξυπνοι, αλλά εάν τους βάλεις να συμπυκνώσουν σε δύο γραμμές αυτό που κάνουν, δεν θα τα καταφέρουν. Εκτιμώ ότι η παιδεία μας είναι λίγο μονόμπαντη. Προωθεί την παπαγαλία και την αποστήθιση και όχι την κριτική σκέψη. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε την εκπαίδευση. Θα φέρουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό και αξιολόγηση παντού» καταλήγει ο κ. Αμυράς.

Πηγή: onetv.gr