Για επιτακτική ανάγκη της Ελλάδας να κάνει ένα γενναίο, ειλικρινές και σχεδιασμένο άνοιγμα προς την Ρωσία και παράλληλα να αποκαταστήσει άμεσα τις διπλωματικές σχέσεις της με την Συρία του Άσαντ, κάνει λόγο σε παρέμβασή του ο πρώην Γραμματέας της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης μιλάει για ιδιόμορφη επεκτατική επέλαση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία μοιάζει με έναν ιδιόμορφο πόλεμο. Σε όλον αυτόν τον «θαλάσσιο Αττίλα», όπως τον αποκαλεί, η Ελλάδα είναι αποπροσανατολισμένη εσωτερικά, βρίσκεται μόνη στην περιοχή και διεθνώς, χωρίς ουσιαστικούς, παρά μόνο τυπικούς συμμάχους, που στην πραγματικότητα παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου, συνεχίζει.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζει πως «η Ρωσία, εκ των πραγμάτων, είναι το κλειδί για να πάρουν μια άλλη τροπή οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο σε όφελος της διεθνούς νομιμότητας, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης, δηλαδή σε όφελος της χώρας μας και της Κύπρου».

Καταλήγει μάλιστα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν η χώρα μας συνεχίσει στον ίδιο δρόμο «κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πάντα!»

Ολόκληρη η παρέμβασή του:

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η Τουρκία του Ερντογάν και των κατεστημένων κέντρων της έχει κηρύξει μια ιδιόμορφη επεκτατική επέλαση σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, η οποία παραβιάζει ωμά, κυνικά και πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, προσομοιάζοντας στην ουσία με ιδιόμορφο πόλεμο.

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας εθελόδουλο, παραδομένο, σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένο, καρεκλοκένταυρο και διαπλεκόμενο, δυστυχώς δεν έχει συνείδηση των μεγάλων κινδύνων και των κρίσιμων περιστάσεων, ενώ προσπαθεί με κάθε μέσο να αποκοιμίσει και να αποχαυνώσει τον λαό.

Την ίδια ώρα, μπροστά στον γενικευμένο θαλάσσιο Αττίλα, η Ελλάδα, αποπροσανατολισμένη εσωτερικά, βρίσκεται μόνη στην περιοχή και διεθνώς, χωρίς ουσιαστικούς, παρά μόνο τυπικούς συμμάχους, που στην πραγματικότητα παίζουν το ρόλο του Δούρειου Ίππου σε βάρος της χώρας μας και της Κύπρου.

Αυτός είναι ο βρώμικος ρόλος τούτες τις ώρες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, της Ε.Ε και των χωρών της, της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Αυτήν την ώρα, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα από αυτές τις στήλες, η Ελλάδα έχει άμεση και επείγουσα ανάγκη να επιχειρήσει ένα γενναίο, ειλικρινές και σχεδιασμένο άνοιγμα προς την Ρωσία, ενώ παράλληλα να αποκαταστήσει άμεσα τις διπλωματικές σχέσεις της με την Συρία του Άσαντ, που ανεύθυνα, με πρωτοβουλία της, έχει διακόψει και να συσφίξει σχέσεις με όλες τις χώρες  του τόξου που περιβάλλει την Τουρκία, ορισμένες εκ των οποίων είτε απειλούνται από την Άγκυρα είτε έχουν έντονες τριβές μαζί της και διιστάμενα συμφέροντα.

Ειδικά η Ρωσία πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχει συνεργασία βάθους με την Τουρκία αλλά μόνο “λυκοφιλία” και τα συμφέροντά τους δεν είναι συμβατά μεσομακροπρόθεσμα, ενώ η Μόσχα επιθυμεί διακαώς να αναβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις της με την Αθήνα και να τις αποκαταστήσει στα παλιά καλά ύψη με την Κύπρο.

H Ρωσία, πολύ περισσότερο σήμερα που διαδραματίζει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αναχαιτίσει αποτελεσματικά την τουρκική επιθετικότητα και είναι θλιβερό ότι η κατεστημένη Ελλάδα, ασύγγνωστα και δουλοπρεπώς, κάνει ότι μπορεί για να την απομονώσει και να τη σπρώξει στην “αγκαλιά” της Τουρκίας.

Η Ρωσία, εκ των πραγμάτων, είναι το κλειδί για να πάρουν μια άλλη τροπή οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο σε όφελος της διεθνούς νομιμότητας, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης, δηλαδή σε όφελος της χώρας μας και της Κύπρου.

Η Ελλάδα έχει χάσει πολλά προσδένοντας δουλοπρεπώς, χωρίς ίχνος αυτοτέλειας, την πορεία της στο νεοψυχροπολεμικό αντιρωσικό κλίμα των ΗΠΑ και των πιο αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε.

Αν συνεχίσει τον ίδιο δρόμο, κινδυνεύει πλέον να χάσει τα πάντα!