Στη δημοσιότητα έδωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία τα ονόματα των δύο θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης της επίθεσης, Ουσμάν Καν, είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Εξαπέλυσε την επίθεσή του σε ένα συνέδριο για την επανένταξη των κρατουμένων, στο οποίο συμμετείχε, και το οποίο είχε οργανωθεί από το Πανεπιστήμιο του Cambridge σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γέφυρα του Λονδίνου, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου μια άλλη επίθεση, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το ΙΚ, είχε προκαλέσει το θάνατο οκτώ ανθρώπων το 2017.

Τζακ Μέριτ, 25 ετών

Μόλις 25 ετών ήταν ο Τζαν Μέριτ, ο οποίος δούλευε σαν συντονιστής σε εκπαιδευτική πρωτοβουλία αποκατάστασης κρατουμένων του Ινστούτου Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ , το οποίο οργάνωσε και το συνέδριο από όπου ξεκίνησε η επίθεση.

Ο πατέρας του Τζακ Μέριτ, Ντέιβιντ, σε ανάρτησή του, αποχαιρετά τον γιο του και αναφέρεται σε αυτόν ως «ένα όμορφο πνεύμα που πάντα έπαιρνε το μέρος αυτού που βρισκόταν στο περιθώριο».

«Ο γιος μου, ο Τζακ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτή την επίθεση, δεν θα ήθελε να χρησιμοποιηθεί ο θάνατός του ως πρόσχημα για πιο δρακόντεια μέτρα ή για άσκοπη κράτηση ανθρώπων» έγραψε ο πατέρας του στο Twitter.

Το Κέιμπριτζ έχασε έναν περήφανο γιο και πρωταθλητή των αουτσάιντερ, αλλά κυρίως αυτών που ήταν σχεδόν χαμένοι και κατέληξαν στο σύστημα αποκατάστασης» συμπλήρωσε.

Σάσκια Τζόουνς, 23 ετών

Το δεύτερο θύμα, η Σάσκια Τζόουνς, ήταν 23 ετών και απόφοιτη του Cambridge.

Η οικογένειά της εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι η Σάσκια ήταν ένας «αστεία, ευγενική, θετική επιρροή στο επίκεντρο της ζωής πολλών ανθρώπων». Όπως αναφέρουν, ήταν γενναιόδωρη και ήθελε πάντα να βλέπει το καλύτερο σε όλους τους ανθρώπους.

Η νεαρή κοπέλα «είχε απίστευτη δίψα για γνώση, που της ενεργοποιούσε τον καλύτερο εαυτό της».

«Είναι μία εξαιρετικά επίπονη στιγμή για την οικογένεια. Η Σάσκια θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στις ζωές μας και παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά μας», αναφέρει η οικογένεια.