Ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε και μια άτυχη στιγμή του Σα καθόρισαν το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός πάτησε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με τον Βαλμπουενά, είχε τις ευκαιρίες για να κάνει το 2-1, αλλά….

Μια ισοπαλία, στην οποία ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως, για ένα ακόμα παιχνίδι είχε γκίνια, αλλά και απέναντί του έναν διαιτητή που έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στο 50’ σε ανατροπή του Ποντένσε.

Ο Ισπανός Σάντσεθ Μαρτίνεθ ήταν δίπλα στη φάση όταν ο Καντουρί ανέτρεψε τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αλλά δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Ένα εξόφθαλμο πέναλτι, που δεν υπέδειξε, αλλά ούτε οι συμπατριώτες του που ήταν στο VAR είδαν. Αλήθεια, το VAR λειτούργησε στο αποψινό παιχνίδι;

Το τελικό 1-1 στο αποψινό παιχνίδι για την 12η αγωνιστική αφήνει σαφώς ευχαριστημένο τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε με 1-0 στο 29’ με τον Ινγκασον και σαφώς δυσαρεστημένο τον Ολυμπιακό, που ισοφάρισε στο 64’ με τον Βαλμπουενά.

Η άτυχη στιγμή του Ζοσέ Σα στο γκολ του Ινγκασον, καθώς απέκρουσε την πρώτη κεφαλιά του σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε απάντηση στο δεύτερο πλασέ του Ισλανδού, ο διαιτητής, αλλά και η γκίνια δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη που άξιζε.

Ο Ισπανός ρέφερι ήρθε μετά βαΐων και κλάδων για να διευθύνει ντέρμπι, αλλά τα έκανε μαντάρα. Εκτός από το πέναλτι που έκλεισε τα μάτια, δημιούργησε εκνευρισμό στους παίκτες του Μαρτίνς και έκοβε συνεχώς τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ειδικά στο β’ μέρος.

Ενας Ολυμπιακός, που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα δεν τον ήθελε. Δεν ήταν με το μέρος του. Ετσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας από 28 πόντο.