Όταν μια ομάδα παρουσιάζεται από το κακό στο χειρότερο, όταν αντί να διορθώνει τις αδυναμίες της με τον χρόνο αυτές μεγαλώνουν, όταν εκεί που πηγαίνει για νέο ξεκίνημα κάνει δέκα βήματα πίσω, γίνεται αντιληπτό πως το πρόβλημα είναι σοβαρό και βαθύ. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ.

Η Ένωση διασύρθηκε στην Κρήτη όχι γιατί έχασε από τον ΟΦΗ. Μια ομάδα άλλωστε εξαιρετική που ως σύνολο, δείχνει πολύ πιο οργανωμένο από τον Δικέφαλο. Η ΑΕΚ διασύρθηκε και γνώρισε μια ντροπιαστική ήττα γιατί απλά έδειξε ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε για να την αποφύγει.

Παίκτες που αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, ένας προπονητής να διορθώνει τα λάθη του με νέα λάθη και γενικώς μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται «άρρωστη» αγωνιστικά. Η ΑΕΚ έχει ζητήματα και μάλιστα πολλά. Η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι τείνει να εξελιχθεί σε περίγελο με τη χρονιά να «καίγεται» πριν καν φτάσει καλά-καλά στα μισά της.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ χρειάζεται προπονητή. Έναν κανονικό προπονητή που θα δώσει όραμα, θα συσπειρώσει τους παίκτες και θα κάνει τα βασικά εντός γραμμών. Χρόνος να καθυστερήσει κι άλλο αυτή η εξέλιξη δεν υπάρχει.

Το προπονητικό καντήλι του Νίκου Κωστένογλου σώθηκε χθες στο Ηράκλειο. Καθώς το σενάριο να πάει η ΑΕΚ και σε άλλο παιχνίδι με εκείνον προπονητή μοιάζει πλέον ακραίο.

Ωστόσο, χθες η Ένωση δεν έχασε μόνο λόγω προπονητή. Πιθανότατα η βασική ευθύνη να μην ανήκει μάλιστα και στον Κωστένογλου. Η Ένωση έχασε διότι πολύ απλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο. Με παίκτες αδιάφορους όπως ο Κρίστισιτς, άλλους κατώτερους των προσδοκιών, όπως ο Οικονόμου και άλλους στα όρια της πρόκλησης, όπως ο Βράνιες.

Έτσι, σωτηρία για αυτή την ομάδα δεν υπάρχει. Με μπαλώματα δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση και η ΑΕΚ να γίνει ξανά η ομάδα. Η ανάγκη για ενίσχυση «φωνάζει» και μάλιστα θα πρέπει να γίνει χωρίς εκπτώσεις. Με παίκτες που θα ανεβάσουν την ομάδα επίπεδο και όχι με… λαχεία. Όπως αυτά που φέρεται να απασχολούν, σε κάποιες περιπτώσεις.

Εφόσον ο δρόμος που ακολουθηθεί από εδώ και μπρος και ειδικά τον Γενάρη δεν είναι εκείνος που πρέπει, ούτε μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν, ούτε ο κόσμος θα πειστεί να στηρίξει και πάλι την ΑΕΚ. Αυτή η στήριξε έχει χαθεί εδώ και καιρό και πλέον αγγίζει και τα υψηλότερα κλιμάκια του συλλόγου. Που άλλωστε έχουν και την ευθύνη για το χάλι που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο του Ηρακλείου.