• Αναζήτηση
 • Λονδίνο: O ISIS ανέλαβε την ευθύνη την επίθεση στο London Bridge

  Ο ISIS δεν προσκόμισε αποδείξεις για την επίθεση στο Λονδίνο, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι έγινε στο πλαίσιο του καλέσματός του να διαπραχθούν επιθέσεις σε χώρες – μέλη του συνασπισμού που πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε βάρος της οργάνωσης.

  Ο ISIS υποστηρίζει ότι ένας από τους μαχητές του διέπραξε την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο την Παρασκευή.

  Ο ISIS δεν προσκόμισε αποδείξεις, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η επίθεση έγινε στο πλαίσιο του καλέσματός του να διαπραχθούν επιθέσεις σε χώρες – μέλη του συνασπισμού που πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε βάρος της οργάνωσης.

  Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών ακόμη, καθώς και τον θάνατο του φερόμενου ως δράστη.

  Πρώην κρατούμενος για τρομοκρατία ο δράστης

  Σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν πρώην κρατούμενος καταδικασμένος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν ο 28χρονος Ουσμάν Καν που έμενε στην περιοχή του Στάφορντσάιρ. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2018.

  Ο δράστης, ο οποίος πάντως έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, είχε αφεθεί ελεύθερος αφού συμφώνησε να φοράει το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι»,

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk