Η ΑΕΚ δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα και θυμίζει ομάδα βαριά άρρωστη! Ο εξαιρετικός ΟΦΗ την κέρδισε με 1-0, με την Ένωση να αδυνατεί να βγάλει αντίδραση μετά το πολύ ωραίο γκολ του Σεμέδο και να μένει έτσι για 3η σερί αγωνιστική μακριά από τη νίκη!

Οι Κιτρινόμαυροι είναι σε βαθιά αγωνιστική κρίση και πλέον φαίνεται πως η αντικατάσταση του Νίκου Κωστένογλου είναι θέμα χρόνου, με το ματς της Κρήτης να είναι πιθανότατα το τελευταίο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της.

Ο Κωστένογλου αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή διάταξης, επαναφέροντας το 3-5-2. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλησε να δει την ομάδα του να ακολουθεί ένα διαφορετικό πλάνο, καλύπτοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο και το κενό που άφησε η απουσία του Ντανιέλε Βέρντε.

Η Ένωση θα γίνει για πρώτη φορά απειλητική στο παιχνίδι στο 19’. Ο Λιβάγια εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν ένα λεπτό μετά με την προσπάθεια του Ναμπί που πέρασε εκτός εστίας.

Γενικώς το ματς είχε ένταση, δυνατές μονομαχίες, όχι όμως και φάσεις. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι παίζονταν κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν διάθεση να ανοιχτούν και να ρισκάρουν.

Εκείνος πάντως που έδειχνε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή ήταν ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί απείλησαν δύο φορές με τον Σεμέδο πριν την ανάπαυλα, όμως χωρίς ουσία. Με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι συνθήκες άλλαξαν. Ο ΟΦΗ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ, με τον Σεμέντο να γίνεται για άλλη μια φορά «εκτελεστής». Στο 52΄ο Πορτογάλος εξτρέμ ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και με δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-0, νικώντας τον Μπάρκα!

Η ΑΕΚ είδε το ματς να «στραβώνει» για τα καλά. Ο Κωστένογλου αποφάσισε να αντιδράσει από τον πάγκο περνώντας τον Αλμπάνη αντί του Παουλίνιο. Μια κίνηση που αφορούσε ωστόσο μόνο αλλαγή προσώπων και όχι διάταξης, αφού ο Αλμπάνης έπαιξε ως δεξί μπακ-χαφ!

Η Ένωση αδυνατούσε να αλλάξει την κατάσταση στον αγώνα, συνεχίζοντας με ένα παθητικό πρόσωπο. Αντίθετα, ο ΟΦΗ ακολουθούσε ανεπηρέαστος το πλάνο του, κλείνοντας χώρους και αναζητώντας με υπομονή και ένα δεύτερο τέρμα. Ο Κωστένογλου ανακάτεψε κι άλλον την τράπουλα. Το σύστημα έγινε 4-2-3-1 στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Αλμπάνη σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και τον Μάνταλο δεξιά. Ενώ μπήκε και ο Γιακουμάκης αντί του Κρίστισιτς με τον Δικέφαλο να τα παίζει πλέον όλα για όλα.

Ωστόσο στην πράξη η εικόνα της ΑΕΚ παρέμεινε προβληματική. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν μπλοκαρισμένοι και στηρίζονταν κυρίως σε ατομικές προσπάθειες, που δεν αρκούσαν για να ανοίξει η καλή αμυντική γραμμή του ΟΦΗ. Στο 88’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ένωση, όταν ο Βράνιες αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, λόγω χτυπήματος εκτός φάσης στον Μαρινάκη.

Από εκείνο το σημείο και μετά περιθώρια δεν υπήρχαν. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικό και γνώρισε δικαιότατα την ήττα, από μια ομάδα που παρουσιάστηκε καλύτερα προετοιμασμένη και έδειξε να θέλει το «τρίποντο» περισσότερο.