Επιστολή βόμβα έστειλαν τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, βάσει της οποίας αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αν δεν φύγει από την Εθνική ο Ρικ Πιτίνο. Την επιστολή υπογράφουν οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης, όμως το… κακό δεν σταματά εδώ.

Τι πυροδότησε την έκρηξή τους; Τι έγινε στο ραντεβού και γιατί νιώθουν ότι τους κορόιδεψε ο Αμερικανός προπονητής; Όλο το παρασκήνιο της ιστορίας…

Οι δύο «παλιοί» του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της Εθνικής και τον Ρικ Πιτίνο σε ανύποπτο χρόνο. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, είχαν πάρει τη διαβεβαίωση ότι ο Αμερικανός θα είναι κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» και δεν θα βρεθεί σε κανέναν άλλο πάγκο. Αντ’ αυτού τον είδαν, λίγες ημέρες μετά, να κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό, γεγονός που πυροδότησε την έκρηξή τους.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου θεωρούν ότι τους ξεγέλασαν και πως όλη η ιστορία ήταν προσχεδιασμένη, γι’ αυτό και δεν θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα που θα έχει στην άκρη του πάγκου τον Πιτίνο. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να αγωνιστούν με τη φανέλα με το εθνόσημο, από τη στιγμή που είναι προπονητής ο κόουτς του «τριφυλλιού».

Κίνδυνος για πέντε παίκτες

Στη συνάντηση είχαν πάει οι δύο… «μεγάλοι», αλλά την επιστολή συνυπέγραψε ο Αντώνης Κόνιαρης, που -όπως είναι φυσικό- ακολουθεί τα βήματα των άλλων δύο. Αλλά το κακό για την Εθνική δεν σταματά εδώ, καθώς δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να στερηθεί τις υπηρεσίες όχι τριών αλλά πέντε παικτών!

Δεν γνωρίζουμε αν θα κληθεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος με τις εμφανίσεις που κάνει στον Ιωνικό δείχνει ότι έχει ξαναβρεί τον εαυτό του, για να μην πούμε πως είναι καλύτερος από ποτέ. Είναι πρόδηλο ότι στον δρόμο των άλλων τριών θα βαδίζει κι ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος «ανήκει» στον Ολυμπιακό.

Στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, καθώς όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες που θα αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες στην Εθνική (αν είναι ο Πιτίνο προπονητής) θα είναι πέντε. Κι αν ο Ολυμπιακός -μακριά πήγαμε- αποκτήσει κι άλλον διεθνή, τότε κι αυτός θα προστεθεί στη λίστα.

Το πρόβλημα πλέον είναι στην ΕΟΚ, καθώς από τη μια δεν μπορεί να επιβάλλει την παραμικρή κύρωση στους παίκτες του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που η Ευρωλίγκα δεν συμμερίζεται τέτοιες αντιλήψεις συγκοινωνούντων δοχείων, γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, παρότι δεν παίρνει μέρος στις ελληνικές εσωτερικές διοργανώσεις.

Ελοχεύει ο κίνδυνος, ειδικά αν δεν κατεβεί κι ο Αντετοκούνμπο, να έχει η Εθνική προπονητή και να μην έχει παίκτες, οπότε είναι ζητούμενο τι θα κάνει ο Πιτίνο. Αν δηλαδή, αυτή η κίνηση τον οδηγήσει σε παραίτηση…