Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε προ ημερών να γίνει έλεγχος ντόπινγκ σε 5 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ακόμη 5 του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων. Οπως ήταν λογικό, το ΕΣΚΑΝ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημα του Δικεφάλου, ξεκαθαρίζοντας πως κανένας έλεγχος, πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται με… προγραμματισμό, αλλά μόνο έκτακτα και χωρίς προειδοποίηση.

Και αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα, με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να περνούν από έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ στα προπονητικά κέντρα των ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε (μαζί με τον Κώστα Καραπαπά και τη Λίνα Σουλούκου) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αποκάλυψε ότι σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε απροειδοποίητα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων. Παρόμοιο με εκείνον που είχε πραγματοποιήσει προ εβδομάδων και αντίστοιχο κλιμάκιο της UEFA.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Μεσημβρία. Εκπρόσωποι του ΕΣΚΑΝ βρέθηκαν στον χώρο όπου προετοιμαζόταν ο Δικέφαλος του Βορρά και υπέβαλλαν σε έλεγχο ντόπινγκ ποδοσφαιριστές του Αμπελ Φερέιρα.

Οι χειρισμοί του ΕΣΚΑΝ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την επικοινωνιακή ρητορική του ΠΑΟΚ, καθώς ως ανεξάρτητο όργανο, λειτούργησε βάσει των κανόνων που έχει θεσπίσει η WADA και όχι… αιτήματα και «προκάτ» ελέγχους.

Πάντως, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τέτοιος έλεγχος συμβαίνει πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, σε οποιεσδήποτε ομάδες, όπως παραδέχθηκε και στις σχετικές δηλώσεις του ο Γιάννης Μώραλης.