Το κοινωνικό μέρισμα θα κατανεμηθεί και σε εκείνους που έχουν υποστεί το βάρος της κρίσης και στις ευάλωτες κατηγορίες δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι ο πλούτος πρέπει να κατανεμηθεί ισομερώς σε όλες τις κατηγορίες – και σε εκείνους που έχουν υποστεί το βάρος της κρίσης και στις ευάλωτες κατηγορίες.

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα, τόνισε ότι δε θα καταγράφονται οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις βάσει του παραγόμενου εισοδήματος.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι θα υπάρχει μία σταθερή εισφορά, που όμως θα είναι πιο ευέλικτη, ώστε να μπορεί ο καθένας να προσδιορίζει από μόνος του την εισφορά που θέλει να πληρώσει, για να μπορεί να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ακόμη ότι μαζί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και άλλα μέτρα, μειώνεται δραστικά η φοροδιαφυγή και έτσι θα μπορούν να ενισχυθούν όχι μόνο οι μισθωτοί αλλά και οι συνεπείς ελεύθεροι επαγγελματίες.