Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμούν την προσφορά του προέδρου τους Χρήστου Λαμπράκη στην τέχνη και στον πολιτισμό με την ευκαιρία της εφετινής συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον θάνατό του. Στη μνήμη του, αφιερώνουν ένα λαμπρό γκαλά όπερας στο οποίο πρωταγωνιστούν πέντε από τους πλέον διακεκριμένους Ελληνες λυρικούς τραγουδιστές και θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην αίθουσα που φέρει τ΄όνομά του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στις 20.00).

Η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, η μέτζο σοπράνο Αρτεμις Μπόγρη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο γκαλά, όλοι τους «παιδιά» του Μεγάρου και στενά συνδεδεμένοι με τους παραπάνω φορείς.

Με τη μουσική συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον αρχιμουσικό Νίκο Αθηναίο οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς άριες, ντουέτα και σύνολα από τη «χρυσή» εποχή της Οπερας και συγκεκριμένα από τα έργα: «Ετσι κάνουν όλες» (Μότσαρτ), «Σταχτοπούτα» (Ροσίνι), «Ελιξίριο του Ερωτα», «Λουτσία ντι Λαμερμούρ» (Ντονιτσέτι), Ριγκολέτο, Τραβιάτα, Ντον Κάρλος, Μάκβεθ (Βέρντι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη, οι καλλιτέχνες προσφέρουν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή τους, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό έργο των μουσικών υποτροφιών τις οποίες ο ίδιος ίδρυσε και στήριξε με πάθος κι ενθουσιασμό σε όλη του τη ζωή.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της εφετινής επετείου των 10χρονων από τον θάνατο του Χ. Λαμπράκη, το Δ.Σ του Σωματείου Υποτροφίες Μαρία Κάλλας προκηρύσσει στη μνήμη του Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού για τη χορήγηση μίας υποτροφίας τελειοποίησης σπουδών σε Ανώτατο Μουσικό Ιδρυμα του εξωτερικού κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

Οι υποψήφιοι, Ελληνίδες και Ελληνες, ηλικίας μέχρι 27 ετών οι γυναίκες και μέχρι 29 ετών οι άνδρες μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής www.sfm.gr.