Προανάκριση για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος συνεργάτη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως η επίθεση άγνωστου δράστη προκάλεσε στο θύμα σωματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με απρόκλητη επίθεση σε βάρος συνεργάτη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έλαβε χώρα χθες το βράδυ σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου, από άγνωστο δράστη, ο οποίος του προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διάφορα σημεία του σώματός του».

Ραγκούσης: Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα η επίθεση

Την επίθεση κατά του συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καταδίκασε με γραπτή δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Επειδή δεν κάνουμε ευτελή αντιπολίτευση τύπου Μητσοτάκη στα θέματα ασφάλειας, θα δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς την παραμικρή προσθήκη, το εξής: απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός η επίθεση στον συνεργάτη του κ. Χρυσοχοΐδη» σημειώνει ο Γ. Ραγκούσης και προσθέτει:

«Διότι αν κάναμε αντιπολίτευση τύπου Μητσοτάκη θα συμπληρώναμε: “πως να περιμένουν προστασία και ασφάλεια οι πολίτες από μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τους συνεργάτες της…”».

Το χρονικό της επίθεσης

Σημειώνεται ότι επίθεση από αγνώστους έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο πάρκινγκ του σταθμού του μετρό Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος του υπουργού έφυγε από το γραφείο του στο υπουργείο και με το μετρό πήγε τον σταθμό του Χαλανδρίου όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

Όταν πήγε στο πάρκινγκ δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες από όπου στη συνέχει αναχώρησε για το σπίτι του.

Η επίθεση σε βάρος του έχει προκαλέσει ανησυχία στη λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ ειδικές υπηρεσίες ερευνούν ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο των δραστών.