Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο ενός 8χρονου παιδιού που φέρεται να έχασε τη ζωή του από διφθερίτιδα, μια παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν στη ζωή.

Πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου αναφέρεται η οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η σορός του 8χρονου εστάλη για νεκροτομή.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο  ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

» Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».