Ολοκληρώθηκε μετά τις 12.00 η συζήτηση για τα πρώτα και πιο βαριά θέματα που είναι η οικονομία και το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, ωστόσο συνεχίζεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που  ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται όι το νομοσχέδιο για τις αμυντικές προμήθειες είναι σε δημόσια διαβούλευση και αφορά και στην αναβάθμιση των F16, τωνΜιράζ και τις παροχές των επιπλέον υλικών για τα F16.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ο πρωθυπουργός συνεχάρη του υπουργούς.

«Συγχαρητήρια σε υπουργούς γιατί τηρούνται τα χρονοδιάγραμματα, καθώς θα έχουμε ψηφίσει κοντά στα τριάντα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους
Για ΔΕΗ δείξαμε ότι ήμασταν διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως σπάσαμε αυγά. Φάνηκε ότι και η κοινωνία είναι ώριμη για αυτές τις αλλαγές» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις σημειώνοντας ότι «πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου και μετά η προμήθεια νέου πολεμικού υλικού
Και αυτή η αναβάθμιση μπορεί να συμβάλει στο να δοθεί μια αναπτυξιακή ώθηση στην άμυνα»

Οσον αφορά στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικονομία, σημείωσε ότι «για τη διαχείριση των καλύτερων από το στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο». Ζήτησε δε από τους υπουργούς «να θυμίζουν τη δέσμευση μέσα στην 4ετια για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς του τέλους αλληλεγγύης».