Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ισχυρότατη δόνηση έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης πάνω στο ελληνικό τόξο. « Πρόκειται για έναν σεισμό ενδιάμεσου βάθους» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας εκτίμησε ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση δεν θα συνοδευτεί από μεγάλη  μετασεισμική ακολουθία.

Τόνισε ακόμη πως η περιοχή δίνει μεγάλους σεισμούς.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε πως η σημερινή σεισμική δόνηση μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία.

Παρόμοια καθησυχαστικός ήταν και ο κ. Χουλιάρας, ο οποίος τονίζει ότι λόγω του βάθους του σεισμού, δεν θα υπάρξουν μετασεισμοί.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαζάχος σημειώνει:  «Δε μας ανησυχεί καθόλου, δεν είναι σεισμός επιφανειακού βάθους. Δεν πρόκειται καν για ρήγμα, αυτοί οι σεισμοί έχουν πάντα την ίδια εικόνα, σημειώνονται στην πλάκα της Μεσογείου που βυθίζεται και τα σεισμικά κύματα διαδίδονται σε μεγάλη έκταση. Θα ακούσετε ότι έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα, αλλά θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις. Περιμένουμε από ελάχιστες έως καθόλου μετασεισμικές ακολουθίες. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σεισμό στην Αλβανία».

Τι λέει το Γεωδυναμικό

Σεισμολόγος από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε πως η δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 Ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων και 258 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.