Με ρίζες από τα Σφακιά της Κρήτης και τη Σαντορίνη ίσως δεν είναι ιδιαιτέρως παράξενο το γεγονός ότι η Αννα Κατσούλη, ασχολήθηκε από μικρή με τη μουσική. Σπούδασε επί 14 χρόνια στο Ωδείο Ορφέας, παρακολουθώντας μαθήματα θεωρητικών, σολφέζ, χορωδίας, αλλά και φλάουτου, πιάνου και φωνητικής. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Στα 13 της ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή κι έκτοτε οι μουσικές εμφανίσεις της δε σταμάτησαν. Από το 2010 συμμετέχει στο γκρουπ «ΗΧΑΓΩΓΟΣ», ως φλαουτίστα & βασική τραγουδίστρια ,υπό τη διεύθυνση και επιμέλεια του πατέρα της , πραγματοποιώντας συναυλίες και μουσικά αφιερώματα πολλών θεμάτων και διαφόρων μουσικών ειδών (παιδικά μιούζικαλ, Παλιά Αθήνα, Μικρασιατική Καταστροφή, Ελληνικός Κιν/φος, Λαϊκές βραδιές) φιλανθρωπικού κυρίως χαρακτήρα, σε Αθήνα και επαρχία.

To 2016 ηχογράφησε το single «Φόρα τα φτερά» σε μουσική και στίχους του Βασίλη Κατσούλη, για την παράσταση μπαλέτου με τίτλο «Τα μυστικά της τσέπης». Το χειμώνα του 2017 δημιούργησε το πρώτο της μουσικό video clip επανεμφανίζοντας με νέα ενορχήστρωση το γνωστό τραγούδι «Πού να’ ναι ο ίσκιος σου Θεέ» της Κλειώς Δενάρδου.

Το 2018 βρέθηκε στο πλευρό του δεξιοτέχνη κλασσικού κιθαρίστα, Παναγιώτη Μάργαρη ,στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» με τη μουσική παράσταση «Μεσάνυχτα στο θέατρο», ενώ την άνοιξη του 2018 τραγούδησε στο πλευρό του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου. Από το καλοκαίρι του 2018 συνεργάζεται με τη συνθέτρια και δεξιοτέχνη

σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, ως τραγουδίστρια στις μουσικές εμφανίσεις της.

Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της cd άλμπουμ με τίτλο «Κρυμμένος Ουρανός»,από τη Zoe Music Ltd. Ο δίσκος συμπεριλαμβάνει 9 tracks, 6 τραγούδια και 3 ορχηστρικά και αποτελεί «κατάθεση ψυχής» όπως εξομολογείται η ίδια, καθώς πέρα από την ερμηνεία, έντυσε στιχουργικά τα μισά τραγούδια.

Παράλληλα, ανεβαίνει για 2η χρονιά η επιτυχημένη αφηγηματική παράσταση «Το φάνταμα της Όπερας» , όπου η Άννα, σε ρόλο διττό (μουσικός-ηθοποιός) παρουσιάζει μαζί με την αφηγήτρια Σμαράγδα Αποστολάτου .Επιπλέον, για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου,η Άννα Κατσούλη διασκεύασε στα ελληνικά τρία τραγούδια του γνωστού musical, με πρωτότυπους ελληνικούς στίχους.

Δεν είναι λίγα όσα έχει κάνει και για τα περισσότερα, σχέδια, συνεργασίες κ.ο.κ. μιλά στο vima.gr

Τι μας αποκαλύπτει ο «Κρυμμένος Ουρανός»;

«Ο «Κρυμμένος Ουρανός» φανερώνει ατόφιες πτυχές του εαυτού μου, ως ανθρώπου και ως επαγγελματία. Είναι όπως συνηθίζω να λέω «κομμάτια της ψυχής μου»,καθώς εκθέτω στο κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου υπό το πρίσμα της ερμηνεύτριας και της στιχουργού. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια πολύ προσωπική δουλειά. Ήταν ένα πρωταρχικό όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε και χαίρομαι που το πρώτο μου δισκογραφικό βήμα αντιπροσωπεύει απόλυτα τη μουσική ταυτότητά μου!»

Η συνεργασία σας με τη συνθέτρια και βιρτουόζο του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια;

«Με τη Ζωή Τηγανούρια συναντηθήκαμε πρώτη φορά – γιατί γνωριζόμαστε οικογενειακώς πολλά χρόνια- το καλοκαίρι του 2018,ακριβώς την περίοδο που αναζητούσα δισκογραφική εταιρεία για να ξεκινήσω τα τραγούδια μου.Ταιριάξαμε αμέσως μουσικά και ιδιοσυγκρασιακά και πλέον τη θεωρώ δικό μου άνθρωπο. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για την απλόχερη αγάπη της,για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να σταθώ στη σκηνή δίπλα της και να κυκλοφορήσει από την εταιρεία της,Zoe Music, ο «κρυμμένος ουρανός» μου.»

Θυμάστε την πρώτη στιγμή που τραγουδήσατε μπροστά σε κοινό;

«Από οκτώ χρονών με θυμάμαι να τραγουδάω σε χορωδίες,όμως η πρώτη μου solo στιγμή πάνω στη σκηνή,πρέπει να ήταν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης,όταν ήμουν δώδεκα χρονών,σε ένα μουσικό αφιέρωμα στη Σμύρνη.»

Σας συνέδεσαν με την «Αρετούσα». Μια ερμηνεία και ένα video που έγιναν viral.

«Έτσι με αποκαλούν οι fans στο διαδίκτυο εδώ και ένα χρόνο. Αυτό που μας συνέβη ήταν αδιανόητο και προσωπικά δεν το περίμενα καθόλου. Πριν από δύο χρόνια, ανήρτησα ένα λιτό κι ερασιτεχνικό βίντεο κλιπ στο YouTube ,διασκευάζοντας το τραγούδι των Γ.Νικολάου και Μ.Παπαδάκη «Τσ’αγάπης και του Έρωτα», με τον συνάδελφο Γιώργο Κολοκάθη. Κι ενώ δεν είχε γίνει γνωστό, ξαφνικά πέρυσι εκτοξεύτηκαν οι προβολές κι αυτή τη στιγμή το έχουν δει πάνω από 1μιση εκατομμύριο άνθρωποι, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η μεγαλύτερη έκπληξή μου, ήταν όταν τυχαία έμαθα ότι ένας δημοφιλής ραδιοφωνικός σταθμός της Θεσσαλονίκης, παίζει καθημερινά το τραγούδι. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι ακούστηκε και σε άλλα ραδιόφωνα στην

Κρήτη, στη Νάουσα, στα Τρίκαλα και η αγάπη του κόσμου δε σταματάει, καθώς εξακολουθώ να δέχομαι συγκινητικά μηνύματα από άγνωστους φίλους. Να συμπληρώσω ότι οι στίχοι μιλούν για έναν «Ερωτόκριτο» και μια «Αρετούσα»,εξού και ο…χαρακτηριστικός τίτλος μου!»

Αγαπάτε να προσφέρεται; Γιατί έχουμε δει το όνομά σας σε πολλές εκδηλώσεις για καλό σκοπό.

«Στη δική μου περίπτωση η μουσική ταυτίστηκε με την οικογένεια και την αλληλεγγύη,καθώς η εισαγωγή μου στον κόσμο της μουσικής ξεκίνησε μέσα από φιλανθρωπικές συναυλίες!Επί 10 χρόνια ο πατέρας μου,π.Χρήστος Κατσούλης,ως ιερέας,μαέστρος και πιανίστας, πραγματοποιεί φιλανθρωπικές συναυλίες ανά την Ελλάδα,με το καλλιτεχνικό σύνολο «Ηχαγωγός»,το οποίο απαρτίζεται κυρίως από τα αδέρφια της οικογένειας.Εγώ,λοιπόν,ως έφηβη είχα μια διπλή ζωή: το πρωί μαθήτρια,το βράδυ τραγουδίστρια-φλαουτίστα!Όπως είναι ευνόητο,με τέτοιες καταβολές,πώς να γλυτώσω! Ξεκίνησα,λοιπόν,από πέρυσι και παρουσιάζω μια σειρά φιλανθρωπικών συναυλιών με τίτλο «Κάθε νότα μου για σένα»,προς ενίσχυσην πολλών μη επιδοτούμενων οργανισμών,που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας,γιατί θεωρώ ως Άννα ότι είναι καθήκον μας να είμαστε πάνω απ’όλα άνθρωποι που υπηρετούν πιστά το καλό!»

Και αυτό τον χειμώνα που σας συναντάμε;

«Φέτος περιοδεύω σε μουσικές σκηνές της Αθήνας κι άλλων πόλεων, με την ευχή να ακούσουν όσοι περισσότεροι ακροατές γίνεται,τις ιστορίες του «Κρυμμένου Ουρανού» μου. Ταυτόχρονα ανεβάζουμε για δεύτερη χρονιά την αφηγηματική παράσταση «Το φάντασμα της Όπερας», με την εξαιρετική αφηγήτρια Σμαράγδα Αποστολάτου. Στη συγκεκριμένη παράσταση είχα τη χαρά να διασκευάσω τρία τραγούδια από το ομώνυμο musical «The Phantom Of the Opera» με πρωτότυπους ελληνικούς στίχους. Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις μου,θα βρείτε στην

επίσημη σελίδα μου στο Facebook «Anna Katsouli Music Page».