Μια ακόμη φάση από εκείνες που θα καταγραφούν στα ανδραγαθήματα του φετινού διαιτητικού φαινομένου που έχει χτυπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη. Και όλως τυχαίος, πάλι εναντίον του Ολυμπιακού. Με το δίδυμο Κομίνη – Διαμαντόπουλου να μην καταλογίζει ένα εμφανές, ξεκάθαρο πέναλτι στους Ερυθρόλευκους.

Στο 50ό λεπτό, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είχε έχει κερδίσει κόρνερ από δεξιά. Μόλις αυτό εκτελείτε, στην περιοχή του Πανιωνίου συμβαίνουν μια σειρά από ενέργειες, που οδηγούν σε ένα μεγάλο μπουλούκι να βρίσκεται στο χορτάρι. Με αποτέλεσμα ο Διαμαντόπουλος να ζητήσει από τον Κομίνη να πάει στο VAR, για να δει την περίπτωση να υπάρχει πέναλτι.

Χρέωσε την Ομοσπονδία 50.000 € για βενζίνη!

Η φάση είναι ξεκάθαρη. Ο Γιάννης Μασούρας τραβάει τον Μπουχαλάκη από τη μέση και το αριστερό χέρι. Με αποτέλεσμα ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης να πέσει στο χορτάρι. Ο ορισμός του πέναλτι. Μια φάση ξεκάθαρη. Αλλά όχι για τον Κομίνη.

Ο διεθνής ρέφερι πήγε ο ίδιος στο VAR. Και παρότι είδε καθαρά τη φάση, έκρινε ότι δεν υπήρχε παράβαση! Με τον Ολυμπιακό να αντιλαμβάνεται για ακόμη μία φορά ότι οι κανονισμοί στα πέναλτι, διαφέρουν.

Τουλάχιστον δύο λεπτά αργότερα, ο Κομίνης έδωσε το νέο καθαρό πέναλτι, σε χέρι του Παπανικολάου…