Η έντονη κακοκαιρία «Γηρυόνης» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες από αύριο, Κυριακή (24/11) έως και την Τρίτη (26/11).

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικά:

1η φάση: Την Κυριακή βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

3η φάση: Από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Η πορεία του φαινομένου

Οπως φαίνεται και στις απεικονίσεις του «windy», η χώρα θα επηρεαστεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και θα κορυφωθεί τα ξημερώματα.