Η Φώφη Γεννηματά με την ομιλία της ξεκίνησε τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και δυνατό σύντροφοι και συντρόφισσες. Κάθε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ Κ είναι ένα πολιτικό γεγονός που αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Αφορά αυτούς που μας ψήφισαν, αυτούς που μας ακούν και βέβαια όλους εκείνους που αναζητούν διέξοδο από αυτόν τον δικομματισμό» τόνισε η κ. Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε εμείς όλοι εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη και πρωταγωνιστή. Βάζουμε μπροστά τις διαχρονικές μας αξίες και παρακαταθήκες. Όσους αγωνίστηκαν για να μείνει η παράταξη όρθια στα δύσκολα. Βάζουμε μπροστά το έργο μας στη Βουλή, τη δουλειάς μας στις γειτονιές και αν χρειαστεί τον αγώνα μας στους δρόμους. Θα είμαστε όπου μας χρειάζεται ο ελληνικός λαός.

»Βάζουμε μπροστά τα νεότερα στελέχη μας που σηματοδοτούν τη μετάβαση στη νέα γενιά που πλήρωσε το τίμημα της κρίσης. Σήμερα όλα αυτά τα παιδιά κρατούν στην ψυχή τους, την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και ας μην γνώρισαν ποτέ από κοντά τον Ανδρέας Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά. Και ας μην βίωσαν ποτέ τις καλύτερες ημέρες που ζήσαμε εμείς. Σε όλους αυτούς, σε όλους εσάς έχουμε και έχω χρέος να τιμήσω την εντολή που μου δώσατε το 2015 και ενισχύσατε το 2017. Να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη, το ΠΑΣΟΚ ξανά υπερήφανο.

»Γιατί αν άντεξε η ελληνική κοινωνία τρία μνημόνια είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ θεμελίωσε μια ισχυρή μεσαία τάξη που κράτησε όρθια τη δημοκρατία και την οικονομία μέσα σε μια πρωτοφανή δοκιμασία.

»Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας, τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση, χωρίς την εμπέδωση της δημοκρατίας που το ΠΑΣΟΚ πέτυχε και ολοκλήρωσε. Πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς το Εθνικό Κέντρο Υγείας, το κράτος πρόνοιας, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το ΑΣΕΠ, χωρίς την αυτοδιοίκηση.

Δείτε ζωντανά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.