Χρυσοχοΐδης σε καταληψίες : Η΄ ενοίκιο ή εκκενώστε τα κτίρια σε 15 μέρες

Καλεί επίσης τους αιτούντες ασύλου ή υπηκόους τρίτων χωρών τον τρόπο μετακίνησής τους σε δομές φιλοξενίας

Να εκκενώσουν  άμεσα τα κτίρια που παρανόμως έχουν καταλάβει, καλεί τους καταληψίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνοντας προθεσμία 15 ημερών από σήμερα.

Μάλιστα ενημερώνει ότι αν επιθυμούν να παραμείνουν και τα κτίρια ανήκουν σε ιδιώτες πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν τους όρους μίσθωσης.

Επίσης γίνεται ιδιαίτερα αναφορά σε αιτούντες άσυλο ή υπηκόους τρίτων χωρών με τους οποίους θα επικοινωνήσουν μαζί τους οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ενημερωθούν τον τρόπο μετακίνησής τους σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Αναλυτικά οι ανακοίνωση

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk