Λειτουργεί κανονικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», ομάδες αντιεξουσιαστών ανακατέλαβαν την αίθουσα του υπογείου του κτηρίου που λειτουργούσε ως στέκι του αναρχικού χώρου και στην οποία την περασμένη εβδομάδα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ένα ολόκληρο επιχειρησιακό «στρατηγείο» για επιθέσεις, με κοντάρια, κουκούλες και πέτρες.

Η αίθουσα είχε κλειδωθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, αντιεξουσιαστές έσπασαν την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και πέρασαν στο υπόγειο.

«Το στέκι είναι δικό μας», έγραψαν χαρακτηριστικά σε τοίχο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Το περιστατικό σημειώθηκε, χθες, μεσημέρι  Δευτέρας, όταν υπάλληλοι άκουσαν θορύβους από το υπόγειο του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο πάντως εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει άλλα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως όλη η σχολή είναι υπό κατάληψη, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν ένα γραφείο στο υπόγειο της σχολής.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου.