Σοκ προκαλεί το βίντεο που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας από την επιχείρηση ανάσυρσης της 17χρονης Μαρίας-Ιωάννας και της μητέρας της στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα στην Κατερίνη μετά από εννιά μέρες αναζήτησης από τις αρχές και την πυροσβεστική.

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές δύο μέτρα μακριά από το όχημα στο οποίο επέβαιναν, σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης – Ελασσόνας.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα σε ανακοίνωσή του:

«Πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, 17 Νοεμβρίου, επιχείρηση ανάσυρσης δύο γυναικών χωρίς τις αισθήσεις τους στη Δ.Ε. Πέτρας στην Κατερίνη Πιερίας. Οι δύο γυναίκες και το Ι.Χ.Ε. όχημά τους, είχαν εντοπιστεί σε χαράδρα βάθους περίπου 120 μ. στην εν λόγω περιοχή. Στην επιχείρηση ανάσυρσης συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης και Λιτοχώρου, από την 2η Ε.Μ.Α.Κ., η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ».

Το βίντεο όπου οι Πυροσβέστες αναρριχούνται με σχοινιά στην χαράδρα έχοντας την σωρό της 17χρονης Μαρίας –Ιωάννας σοκάρει.

Συγκλονισμένος ο πατέρας

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας της 17χρονης από την Κατερίνη, Μανώλης Δεληγιάννης, η οποία μαζί με τη μητέρα της βρέθηκαν νεκρές μετά την εξαφάνισή τους.

Σε σπαρακτικό μήνυμα που ανήρτησε δημόσια ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook γράφει: «Η ακριβή μου Σβέτα και η μοναδική μου Μαρία δεν υπάρχουν πια».

Οι φόβοι του πατέρα

Ο πατέρας της 17χρονης Μαρίας-Ιωάννας Δεληγιάννη και σύζυγος της 45χρονης μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και ανέφερε ένα περιστατικό που συνέβη πριν εξαφανιστούν. Γείτονάς τους καβγάδισε άγρια με τη σύζυγο και μητέρα του παιδιού του και εκείνη πήρε το αυτοκίνητο του και την Μαρία – Ιωάννα, ενώ ήταν εκνευρισμένη. Γιατί είχαν καυγαδίσει; Τι συνέβη και κατέληξε σε αυτήν την τραγωδία; «

Φοβόμαστε μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα γιατί από εκείνη την ώρα και μετά το κινητό της συζύγου μου έκλεισε, ενώ η Μαρία – Ιωάννα το δικό της το είχε αφήσει στο σπίτι. Δεν πήραν μαζί τους ρούχα, ούτε χρήματα. Ψάξαμε σε φίλους και γνωστούς μήπως ζήτησαν βοήθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα» είπε στο «Τούνελ».

Τι είχε πει η γιαγιά της 17χρονης

Η γιαγιά της 17χρονης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και περιέγραψε όλα όσα συνέβαιναν. «Εγώ φεύγω και δεν ξαναγυρίζω. Θα πάω να αυτοκτονήσω, δεν αντέχω. Είπε η γυναίκα δεν αντέχω» ανέφερε η γιαγιά της ανήλικης. Η δήλωση της ηλικιωμένης γυναίκας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Όμως έγινε έτσι;

Ένα τηλεφώνημα στον σύζυγό της ήταν το τελευταίο σημείο ζωής που έδωσε η μητέρα της 17χρονης Μαρίας Ιωάννας. Το κορίτσι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και κυκλοφορούσε υποβασταζόμενη από μπλε περιπατητήρα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πατέρα της, η μητέρα της ανήλικης ήταν φορτισμένη λόγω της κατάστασης της υγείας της, την οποία βίωνε καθημερινά.
«Η γυναίκα δεν είναι καλά, θέλει βοήθεια και συμπαράσταση. Η Μαρία γεννήθηκε μία χαρά. Κατά τον 6ο μήνα διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία, τετραπληγία» δήλωσε η γιαγιά της. Από τότε όπως λένε οι γείτονες, η μητέρα της ήταν πάντα ο φύλακας άγγελός της, σύμφωνα με το Star.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μητέρα και κόρη βρήκαν τραγικό θάνατο.