Για κάψιμο της σημαίας της «ΤΔΒΚ» κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο η Τουρκία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει «το κάψιμο της σημαίας της «ΤΔΒΚ» στην ε/κ πλευρά κατά την 36η επέτειο της ίδρυσης της «ΤΔΒΚ»» και στηρίζει τις δηλώσεις «των αρχών της «ΤΔΒΚ» σε αυτό το θέμα»

Ανακοίνωση για το κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους από το ΕΛΑΜ εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα γιατί με δηλώσεις τους, όπως υποστηρίζει, «υποκινούν το μίσος εναντίον των τ/κ».

Στην ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει «το κάψιμο της σημαίας της «ΤΔΒΚ» στην ε/κ πλευρά κατά την 36η επέτειο της ίδρυσης της «ΤΔΒΚ»» και στηρίζει τις δηλώσεις «των αρχών της «ΤΔΒΚ» σε αυτό το θέμα».

«Οι αρμόδιοι της ε/κ πλευράς δεν προέβησαν σε καμιά ανακοίνωση καταδίκης αυτής της πράξης μίσους και το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε έρευνα για τους δράστες δεικνύει ότι στηρίζουν επίσημα αυτό το επεισόδιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «γι’ αυτό το γεγονός πιστεύουμε ότι έχει ευθύνη η ε/κ διοίκηση, καθώς και οι ελληνικές αρχές, που προβαίνουν σε δηλώσεις που υποκινούν το μίσος εναντίον των Τ/Κ».

«Υπό αυτές τις συνθήκες αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να καλέσει την ε/κ πλευρά και την Ελλάδα να αποφεύγουν τις δηλώσεις που επιδεινώνουν περισσότερο το κλίμα έντασης στο νησί, όπως υπογραμμίζεται και στην τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk