Η Φενέρμπαχτσε και η κρίση που περνά αυτή την περίοδο είναι κυρίαρχο θέμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χτες κυκλοφόρησαν μάλιστα και φήμες περί παραίτησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με την διοίκηση να διαψεύδει όσα κυκλοφόρησαν.

Η Φενέρμπαχτσε σήμερα έδειξε τα πρώτα σημάδια αντίδρασης, επικρατώντας 82-76 της Τόφας. Μετά την επικράτηση της ομάδας του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ευχαριστώντας και τον πρόεδρο, Άλι Κοτς, που ταξίδεψε στην Μπούρσα για να βρεθεί στο πλευρό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά το κακό ματς που είχαμε στην Μόσχα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντίδραση της ομάδας μου σήμερα. Αυτή η εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το πώς θα παίζουμε από εδώ και στο εξής. Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη σημαντική νίκη και το πώς έπαιξαν.

Ξέρω ότι είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή. Όλοι μας το καταλαβαίνουμε. Θα το επαναλάβω για άλλη μία φορά ότι είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς η στάση του κόσμους. Τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στη ζωή, αλλά πρέπει να μένουμε όλοι ενωμένοι για να προοδεύουμε.

Σήμερα θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Ήταν εδώ σήμερα, μαζί με πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μας στήριξαν σε μία πολύ δύσκολη στιγμή».